ANNONS

Innehåll från IKEA

Hitta ditt drömkök! 3 praktiska och hållbara stilar

Dags att uppdatera köket? Här får du tips på tre moderna kök att trivas i, år efter år.

Restauranginspirerat, industriellt eller lantligt med en modern twist. Oavsett om du ska bygga nytt eller bara vill uppdatera det gamla ska köket vara praktiskt, funktionellt och hållbart. Genom att planera det noggrant har du chans att få ditt drömkök. Här tipsar vi om de tre köksstilar – vilken passar din personlighet och livsstil?

1. Industriellt med naturliga inslag

Den industriella trenden håller i sig och syns självklart i köket hos många trendmedvetna. Samtidigt är det en stil som håller länge. Det är lättarbetat och kan även vara klimatsmart – vem tackar nej till en sådan kombo? 

Foto: IKEA

Luckor av återvunnet material gör det här köket snällt mot både jordklot och plånbok.  KUNGSBACKA lådfront 60x40 cm, 229 kr. BORGHAMN handtag 426 mm, 129 kr/2 st. SÄLJAN bänkskiva 186x3,8 cm, 449 kr. MATÄLSKARE väggmonterad köksfläkt 60 cm, 2 495 kr. SMAKSAK varmluftsugn, 4 295 kr

Öppna hyllor ger en bra överblick och genom att förvara torrvaror och kryddor i glasburkar går det att minska förpackningsbehovet. Vill du ändå ha skåp för förvaring, välj luckor av återvunnet material. God plats för återvinning gör det också enklare att sortera. Skärbrädor, redskap och mindre möbler i naturmaterial skapar en varm känsla. Likaså att inreda med mycket gröna växter.

Foto: IKEA

OMAR 1 hyllsektion, 698 kr.

2. inspirerat av restaurangköket

Oavsett om du älskar att laga mat eller bara vill hänga i timtal framför puttrande grytor drömmer du kanske om ett kök likt det som finns på favoritrestaurangen. 

Foto: IKEA

Bänkskåp med olika djup gör att du kan skapa ett flexibelt och stilrent kök. VÅRSTA lådfront, 60x40 cm, 229 kr. VÅRSTA täcksida med ben, 62x88 cm, 499 kr.

Stora arbetsytor, rostfritt stål och öppen förvaring är det som gör ditt kök både praktiskt och till en härlig plats att kunna umgås i. Smarta detaljer är också det som gör restaurangköket. Som en blandare med dusch för att enkelt att skölja allt från stora grytor till späda grönsaker till exempel. 

Foto: IKEA

VIMMERN köksblandare med dusch, 1 995 kr.

Eller att välja en bra och praktisk bänkskiva. En i trä bryter av på ett snyggt sätt och går att slipas och behandlas medan en i rostfritt stål är praktisk eftersom du kan lägga varma grytor och stekpannor direkt på den. 

Smarta lösningar gör matlagningen ännu roligare.
Foto: IKEA

SKOGSÅ bänkskiva, 1 995 kr. 

3. Lantligt och ombonat 

Lantligt och ombonat men ändå väldigt samtida. Med svarta dörrar och lådfronter skapar du ett modernt uttryck också i det stora och rustika köket. Testa att ta in en helt annan färg på tillexempel vinställ eller hyllor för en mer personlig stil. Vitrinskåp med belysning i ger en varm känsla. 

Foto: IKEA

En rustik känsla med en modern touch. LERHYTTAN dörr 40x80 cm, 499 kr. LERHYTTAN vitrindörr 40x80 cm, 619 kr. VADHOLMA vinhylla 40x37x40 cm, 599 kr.

En köksö ger både mer arbetsyta och förvaringsutrymme och ger mer plats för läxläsning och gäster som väntar på att middagen ska bli färdig. Redskapen i ställningen ovanför blir extra lätta att nå. 

Foto: IKEA

VADHOLMA köksö med ställning 4 795 kr.

Foto: IKEA

GAMLESJÖN köksblandare 2 grepp, 995 kr. 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och IKEA och ej en artikel av Sköna hem

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 Vitvinsglas från Iittala 299 kr. Köp nu!