ANNONS

Innehåll från Hemfrid

Byt till trygg städhjälp – det här ska du tänka på

Att skaffa städhjälp handlar för de flesta om att köpa sig tid till annat i livet. Men det finns fler saker än priset som man bör tänka på.

Städning är en het potatis i många hem. Att anlita en städfirma blir allt mer självklart för många, men hur ska man välja rätt aktör? Här är några tips kring vad man kan tänka på. 

Fundera över städbehovet 

Hur man ser på ordning och reda är individuellt. Vissa vill ständigt ha det spotless, medan andra är nöjda med en storstädning en gång i månaden. Se till att gå igenom behov och förväntningar noga, därefter kan städfirman ta fram ett förslag på hur ni kan lägga upp arbetet och när det bör ske. 

Välj en aktör med bredd

Att dammsuga, tvätta golv och damma hyllor är möjligen att uppfylla ett grundläggande behov av renlighet. Men det finns så mycket mer att ta hjälp med, särskilt inom RUT-avdraget. Vissa aktörer erbjuder allt från fönsterputs till trädgårdsarbete och hemmafix – på samma månadsfaktura.

Trygghet, säkerhet och kvalitet

Att släppa in främmande människor i ens hem på regelbunden basis är en känslig sak för många. Innan du köper städhjälp ska du alltid kolla upp att det finns en ansvarsförsäkring inbäddat i priset ifall något går fel, samt en kvalitetsgaranti ifall du inte blir nöjd. Det lönar sig i längden. Och var noga med att du väljer en aktör med utbildad personal, låt ett proffs ta hand om städningen så att du kan tänka på annat

Tänk på de anställdas villkor 

Städbranschen har länge präglats av otrygga anställningar. För att värna om långsiktiga kundrelationer och anställningstrygghet är det extra viktigt att välja en aktör som erbjuder kollektivavtal och tillsvidareanställning i så stor utsträckning som möjligt. 

Att ha städhjälp friger tid som du kan lägga på annat. Angelica Moland anlitade städhjälp och har inte ångrat det en sekund. 

Ställ krav på hållbarhet

Att jobba med hållbarhet blir allt mer naturligt, men inom städbranschen är det inte lika självklart. Kolla upp miljöcertifieringar. Vissa bolag har till och med en hållbarhetsredovisning som illustrerar hur hållbarhetsområdet prioriteras.

”Jag är ganska pedantisk när det gäller att sköta ett hem.”

Angelica Moland vägrar ”stryka bort” sin tid. Istället har hon hittat ett sätt att leva som är mer flexibelt. I år firar hon tio år som Hemfrid-kund genom att testa allt fler av bolagets tjänster.

Att få ihop karriärer med barn och ett vackert hem är inte det lättaste, särskilt inte om ens partner har en annan åsikt om vad som anses ”städat”. Detta har Angelica Moland fått erfara. Som HR-ansvarig inom livsmedelsbranschen och med en man inom IT-sektorn blir dagarna långa. 

Med två barn, en katt – och många resdagar i jobbet – blir det dessutom svårt att samtidigt hinna städa radhuset i Sollentuna på det sätt hon skulle önska. 

– Jag är ganska pedantisk av mig, och märkte direkt när jag träffade min man för elva år sedan att vi hade helt olika uppfattningar om saker och ting – särskilt när det gällde att sköta ett hem.

Den insikten ledde till att Angelica tog kontakt med Hemfrid för att få städning varannan vecka. Tio år senare har relationen med företaget bara blivit starkare.  

– Jag är nog Hemfrids jobbigaste och samtidigt mest lojala kund, säger hon. Jag är krävande men vet att det alltid blir bra till slut. Hemfrid vill verkligen förstå mina behov och är alltid lyhörda. Jag har alltid en personlig kontakt där som jag kan prata med.  

 Alla rut-tjänster ingår i städabonnemanget

Under åren har allt fler tjänster lagts till i Hemfrids portfölj, vilket gör att städabonnenter kan byta ut sina fasta månadstimmar mot annat de behöver hjälp med. Det är en ytterligare anledning till att Angelica Moland fortsatt vara trogen bolaget. 

– Vår tomt blir också eftersatt när vi jobbar och reser mycket. Därför har det varit perfekt att kunna byta ut en städning någon gång ibland mot trädgårdsarbete. Det kan vara att de kommer och rensar ogräs, klipper häcken och tar bort trädgårdsavfall. Supersmidigt!

Angelica tycker att det är en självklarhet att lägga extra pengar på att köpa sig fri från hushållssysslor. 

– När man jobbar så mycket som vi gör är det extra viktigt att se till att skapa guldkant på tillvaron när vi är lediga. Jag vill inte stryka bort min tid, utan lägger den hellre på viktigare saker, som familj, vänner eller fritidsintressen. Sen ska man inte glömma bort att det förmodligen räddat vårt äktenskap. Nu har vi i alla fall tid att bråka om viktigare saker än städningen. 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Hemfrid och ej en artikel av Sköna hem

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 Vitvinsglas från Iittala 299 kr. Köp nu!