ANNONS
PersonuppgifterCookies

Nyinredda skyltfönster hos Oscar & Clothilde

/

Hej!
Hur är det med er?
I vintras satt jag och åt ramensoppa på Tako i supertrevligt sällskap med Lena och Sofia som är CEO och COO på Oscar & Clothilde – en inredningsbutik som jag älskar och på vars hemsida min blogg huserade förut. Förutom att ramensoppan var en av de godaste jag ätit och sällskapet var på toppnivå var planerna som smiddes vansinnigt spännande. Bland annat roligt kom vi överens om att jag skulle komma en nästan-vårdag och göra om deras skyltfönster. Ett mycket prestigefyllt uppdrag.

Kudde från John Derian

Denna nästan-vårdag kom snart i antågande och visade sig tyvärr vara en vidrig snöstorm istället. Bummer.

Till råga på allt var det en svidande tidig morgon, eftersom man helst ska vara klar med skyltningen innan butiken öppnar (jag gissar att klockslaget hade med det att göra, annars har Sofia och Lena en hel del att stå till svars för som tvingar upp hederligt folk i ottan. Haha, jag skojar bara – det var helt okej. Men jag som är van vid att styra tiderna helt själv om morgnarna blir chockad ända in i märgen av att vara i stan klockan åtta. Och dessutom förväntas vara påklädd och talbar).


Några dagar innan skyltningen hade jag varit i butiken och valt ut det jag behövde till fönstret. Jag tycker om att ha framförhållning, annars kan jag inte sova. Men när det väl var dags visade det sig att den aquablå och den gula kudden som jag hade tänkt basera hela färgpaletten på hade sålts (grattis till dig som köpte dem, förresten. Bra val!).


Jag hade inget annat val än att vakna till och tänka om med färgkombinationen. Som tur är råder det sällan brist på saker att inspireras av hos Oscar & Clothilde, och jag hittade snart en annan kombo som jag kändes lika bra: blått/grönt/rost/rött.

Hur tänkte jag till detta skyltfönster?

Jo, eftersom det var snöstorm utomhus just då var det tydligt att vintern inte gett med sig än, men det kändes ändå i luften och på ljuset att greppet började lossna. Så jag ville göra något som funkar både precis nu och i övergången. Det skulle bli en mysig plats, där soffan bjöd in till en stund med en bok och en kopp te, men inte murrigt på bekostnad av vårens fräschör. 

Jag älskar när man inte bara har ett par ljusstakar och en liten blomma på soffbordet, utan en massa spel och böcker som man kan pilla på när man sitter i soffan, så jag plockade fram några roliga böcker som både stämde med färgtemat och med sånt som jag tycker verkar kul.


Brickor är en bra sak att ha när man vill få till något intressant arrangemang på soffbordet, eftersom det delar ytan i flera mindre.
Till detta sällades min favoritfåtölj Close To Home på ena sidan och den obligatoriska vackra-men-formella-baljfåtöljen, som blir ett sådant fint komplement till ett i övrigt mer avslappnat mys.

Som pricken över ”i” hade jag (såklart, man är inte halvljummen i känslorna kring denna) velat ha min Chinoiserie-matta i Dove Blue, men tyvärr gick det inte att fixa.

I nästa fönster fixade jag iordning ett stort, vackert matbord (den som köper det blir jag otroligt avundsjuk på, men glad för den personens skull!).

Snöstormen krävde mössa, vilken möjliggjorde en Dr Zjivago-stund framför min favoritspegel.

Rolig bok med drinkar!

Ni kan se skyltfönstren på Oscar & Clothilde i två veckor till!

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00