ANNONS

Alla har vi en diagnos

/

Det här är den superrenoveringsvänliga (en positiv omskrivning för en väldigt ful plats)  gäst-wc:n i mitt nya showroom:

1F0DFB4D-F87E-441B-977C-12A501A40BCC


Med den bakgrunden i färskt minne följer nu en berättelse om äkta kärlek:

Vi började som vänner, de här tapeterna och jag.

Nu stalkar jag dem.

IMG_5023

Svart bakgrund, tranor i förgrunden!

IMG_5026

Vitt siden med sirliga växter och fjärilar. Båda tapeterna får sällskap av svart bröstpanel, tänker jag mig. Men jag brukar ändra mig lite hit och dit.

Vi började med att småprata lite i hissen, kanske säga hej om vi möttes i korridoren eller i kaffekön på Starbucks. Om vi nödgades höll vi upp dörren för varandra och plockade upp en tappad handske. De verkade trevliga – kanske material för en djupare bekantskap?

Allteftersom tiden gick upptäckte jag att tapeterna började dyka upp allt oftare i periferin. De började titta in på kontoret mitt i möten, komma med kaffe i tid och otid, ”råkade” ha bokat afternoon tea precis brevid mig och min kund. Låtsades tappa burratan på golvet, bara för att våra blickar skulle mötas.

Då och då hittade jag en provbit och blev sittande i drömsk trans mitt under faktureringen…var i mitt liv skulle dessa tapeter kunna passa?

Ganska snart därefter började de invadera mina drömmar. Försiktigt, i början. En tapetserad vägg i bakgrunden där, ett vilset tapetprov där. Innan jag visste ordet av låg jag sömnlös;  uppslukad av tankar på dem: Var fanns de nu? Var de lyckliga? Tänkte de på mig…?

Det var nu kärleksaffären blommade ut med full kraft.

Jag googlade, Pinnade, moodboardade. Blev förstummad – golvad – varje gång slumpen förde oss samman.

Väntade hemma, med bankande hjärta, på att tapetproven skulle anlända från Kina – och rasade samman då de uteblev utan minsta varning eller ursäkt.  Berodde det på något jag hade sagt? På mina kluvna hårtoppar, min benägenhet att aldrig tvätta förrän jag verkligen, verkligen måste?

Och sedan: Himlastormande lycka då de dök upp utanför dörren – så vackra; perfekta – precis som jag hade hoppats!

Kan jag undermedvetet ha gått igenom omaket att anförskaffa ett showroom, bara för att kunna tapetsera den minimala gäst-wc:n med någon av dem?

Ja, hurså?

PS! Vilken ska jag välja?

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00