ANNONS

Dagens site visits!

/

Rivningen av min nya lokal har börjat,  och jag pendlar mellan fradgatuggande exaltation och en genuin önskan att krypa in under en möglig gammal stubbe och äta en ostmacka istället.

Jag funderar mycket på vad jag vill att lokalen ska förmedla, vilka samarbetspartners som blir bra och hur jag ska fördela budgeten på bästa sätt. Att bestämma var man ska satsa och vad som ger mindre valuta för pengarna är ett pussel, men ett spännande sådant och helt nödvändigt för att budgeten inte ska rusa iväg.

Om ni någonsin har tagit er an en renovering – och det gissar jag att många av er har gjort – så vet ni att det hela tiden uppkommer nya oväntade saker att ta ställning till. Just nu är det gasledningar och fula linoleumgolv som upptar det mesta av min oroväckande rudimentära simultanförmåga.

Idag upptäckte vi kakel bakom väggen. AHA! Någon typ av verksamhet som har hanterat fisk eller annan mat i lokalen från början?  En sådan liten hälsning från huset älskar jag!
På bilden ser ni det limmade kaklet och hur jag bollar med mig själv om hur mycket jag ska öppna upp dörröppningen mot det pyttelilla köket.

A3F65445-1997-4383-85F9-7B27122142D8

Därefter fortsatte jag till min kund på Djursholm där jag färgsätter och planerar listverk. Det kommer att bli ett underbart hus!
Jag gick igenom skisserna på hur listverket ska sitta med snickaren, och passade på att se efter hur de föreslagna kulörerna ser ut på väggarna vid just den tidpunkten. Som ni vet ändrar sig kulörer mycket beroende på ljus, och det stämmer extra väl med Farrow & Ball’ s nyanser.
Här ser ni Oval Room Blue och Light Blue. De är som kameleonter!

D274EBDA-79F7-4AB5-A4B2-EDA3E99B29ED

Oval Room Blue; en underbar blågrön nyans med mycket svärta.

19995CFA-48C6-482B-B4D2-B0D70308D4CA

Light Blue på väggen till vänster, och Oval Room Blue till höger. Nu är det bara provmålar lite här och där för att testa hur kulörerna beter sig i rummet; snart är allt målat i Oval Room Blue. Jag är supertaggad på dessa kulörer! Tror starkt på Light Blue i lokalen, faktiskt!

DE776362-0D6A-4A7F-B0CE-FF9631722758

Här är en snabbskiss på hur listverket och elen ska placeras på samma vägg som på bilden ovan.

Det är sååå bra att kunden lät sig övertalas att måla in även snickerierna! Det är intressant det där; många är oroliga för det eftersom de tänker att det kommer att bli för intensivt. Men i själva verket blir kontrasten mellan vita snickerier och väggfärgen mycket mer påträngande och mycket rörigare. Vill du ha ett lugnt intryck ska du måla in snickerierna!

Kram, Sofia

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@Tretow Deco
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00