ANNONS

Zebratapeter & och en tapet som ser ut som en pärlbeströdd klänning!

/

Jag verkar ha tröttat ut min man.

Kanske på flera sätt – det kan man ju gräva i vid tillfälle – men just nu är det främst ett sätt som står ut: Han opponerar sig inte länge lika mycket när jag ändrar saker här hemma. Jag har ännu inte landat riktigt i hur detta outforskade territorium känns.

Kanske är det ett tecken på depression? Eller…acceptans!

Han vet ju att om jag fastnar för en zebratapet så kommer jag inte att kunna släppa den förrän jag har använt den någonstans; det blir som ett myggbett som jag måste klia på. Och om jag inte ger efter för det så säljer jag soffan istället, bara för att jag blir så frustrerad. Och det går ju ut över alla.

Med ”använda den någonstans” menar jag oftast hemma, eftersom jag inte vill tvinga på mina kunder något som jag har fått på hjärnan, utan se alla hem som jag har äran att få jobba med med ofiltrerad blick som inte färgas av vad jag vill göra, utan vad som funkar bäst just där och för kundens personlighet.

Detta vet min man, som brukar spjärna emot så mycket det går, vilket oftast bara sporrar mig. Men nu verkar det alltså som att han är lite spak/har vitaminbrist eller helt enkelt har uppmärksamheten på sin bizznizz, så han sa inte ett ord när jag förkunnade att nu är det snart dags för zebratapeten som jag har skjutit upp i två år. Hallå, vem är jag utan detta motstånd?!

Hur började zebravurmen? Med min kärlek till Thibauts Etosha, som jag använde mig av här:

IMG_1672 2

Anne Nyblaeus

Se mer från den våningen här.   

Jag har också använt mig av den i det platsbyggda skåp där jag förvarar trista pärmar. Då blir de inte så trista längre!

IMG_1308
IMG_1309

Nästa etapp tog vid för ett par år sedan då min kund visade mig Bartlett från Ralph Lauren Home.

Jag hatade den.

Ända tills jag två dagar senare inte hatade den alls, utan avgudade den helt utan förbehåll; konstigt hur man funkar ibland. Vissa saker måste mogna. Som män, vin och tydligen tapeter.

Eftersom jag är återförsäljare av Ralph Laurens sortiment sedan länge ligger de mig alltid varmt om hjärtat, och jag har skrivit om tapeten Bartlett tidigare här.

Tyvärr kan jag inte visa hur tapeten blev hos kunden eftersom hon inte vill det.

Det gör inget alls; då får jag väl visa hur den blir genom att tapetsera med den hemma, istället!

IMG_1312 2

Så häromdagen var jag och tittade igenom hela Ralph Laurens Penthouse Suite Collection på jakt efter Bartlett och några andra tapeter från Ralph Lauren som jag valde mellan.

Den här, nedan, heter Swingtime Herringbone, och är helt fantastisk i sin struktur av små pärlor – som på en festklänning!

Ralph Lauren Home beskriver den själv så här:

”A sequin jacket from the Ralph Lauren womenswear collection was the inspiration for this glamorous and stunning beaded design”Bara beskrivningen räcker för att få mig att falla! Vad säger ni? Den här kliar definitivt; nästa gång blir det den. Kanske invändigt i en garderob, hörni?! Oj, den tanken lär sysselsätta mig ett tag…

IMG_1313 2

Den här heter Jazz Age Geometric – visst får man cocktail- och Ben Webster-vibbar?  Också en mycket het runner up. Åh – som backning i en hemmabar? Med vackra kristallglas och karaffer på hyllor i förgrunden?

IMG_1314 2

Sista inspirationstapeten är Carlton Stripe – också en kär älskling. I ett pojkrum? Arbetsrum?

IMG_1315

Vad säger ni, är ni lika kära i tapeterna som jag? Synd att jag inte har hittat några fina miljöbilder med dessa – det framgår inte riktigt hur vackra de är på produktbilderna.

Hoppas att ni har en bra dag – ta hand om er!

/Sofia

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00