ANNONS

Tapetfrossa

/

Nu sitter jag återigen – som jag så ofta gör – och frossa i tapeter!

Jag har en gigantisk vurm för tapeter med struktur, men vissa av dem har definitivt inte varit mina älsklingar vid första ögonkastet.

01F7798C-985F-4FCE-B627-DEB1708EEEF7

Tapeter från Ralph Lauren

En av dem – den till vänster på bilden – tyckte jag var fruktansvärd när jag såg den för första gången för ett par år sedan, men sedan, då jag beställde hem ett prov eftersom min dåvarande kund hade blivit helt tokig i den och hade som enda krav att jag tapetserade hela hennes lägenhet i den, blev jag förälskad i den. Den är så mysig att stryka med handen över, så att man känner mönstret med fingrarna.  Men jag är ändå lite restriktiv med att använda den; den måste kombineras på rätt sätt känner jag. Detsamma gäller krokodiltapeten till höger: där gäller det att gå väldigt varligt fram med kombinationerna för att få fram rätt känsla. Den blir oerhört fin i en maskulin miljö, med kompisar som mocka, sisal, läder, mattade material, jazz och bärnstensfärgade drycker, kanske ett par rutiga flanelltofflor och svartvita fotografier.

Ett par andra tapeter med tygstruktur och lite maskulina vibbar,  som sluter in rummet i en mjuk, dämpad kokong, är de nedan. Jag älskar dem, och vad de gör med ett rum! Den varma känslan. Mjukheten. Mässingsnitarna, ser ni dem? Yum. Den tapeten har jag visat i ett annat blogginlägg för länge sedan, men det är för att den har slagit upp en permanent bosättning i mitt huvud.

227619AB-5F83-4624-AFB2-311A34F203D7

Nu kan jag inte skriva längre; det är dags att gå och mysa lite i min tapetlåda.

Kram på er! /Sofia

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00