ANNONS

Ramar – lyx vs budget.

/

Med tanke på förra inlägget om Faux-bamboo tänkte jag att det var läge och ta upp min besatthet av ramar som också efterliknar bambu, men som är av metall. En dag för länge sedan råkade jag hitta dessa på Zara Home, efter att ha surat på Ralph Lauren i åratal då jag inte kunde förmå mig att köpa de nästan identiska ramarna där. Det kändes bara inte värt det.

6E56040E-A83C-4E46-944E-15DEE10B56C0

Kvalitet i all ära, men om man ska betala en miljard (cirkapris för ramar från Ralph Lauren) och inte 250 kr (som ramarna från Zara) så är det bättre att satsa på sådant som faktiskt gör skillnad i rummet. Jag kände inte att det var någon större skillnad på  Zara Home och Ralph Lauren Home i just det sammanhanget.

B0616C87-1294-4DE3-BC5A-CF31D7B96707

Det är alltid en utmaning, det där: Vad kan få kosta, och vad ger dig inte valuta för pengarna i inredningssammanhang? Det har definitivt med slitage att göra, men också med ett föremåls detaljrikedom…

Något som blir ett blickfång i ett rum – till exempel en soffa, taklampa, matta – ger dig definitivt mer inredningsvaluta för pengarna än något som blir ”utfyllnad”, såsom ramar, kuddar, utsmyckning på soffbordet. Men ibland kan även en liten detalj vara värd den där extra summan, om det ger dig en känsla av välbefinnande att ha just den detaljen i ditt hem. Det kan vara en pläd av extra bra kvalitet, som du gläder dig åt varje gång du sveper den om dig en kylig kväll. Eller en fånigt dyr ljusstake, om den får dig att le varje gång du ser den. Njutning är ovärderligt! Så valet av din inredning är av både känslomässig och estetisk betydelse, vilket gör det lite komplicerat eftersom man oftast tvingas kompromissa när det handlar om inredningsbudgeten. Det enda som är helt säkert är att du ska älska all inredning du omger dig med, och inte automatiskt välja ett märke för att det är tungt eller påstått kvalitativt. Det finns guldkorn att hitta oavsett märke och prisklass.

Ha en underbar dag! Och unna dig något som gör dig glad.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00