ANNONS

Kundbesök

/

Häromdagen var jag hemma hos en kund som jag arbetade med för ungefär ett år sedan, då jag hjälpte dem med tapeter, lite möbler, mattor och kuddar.
När jag har tagit fram ett koncept som kunden har okejat, vill vissa  att jag köper in allt, målar, tapetserar och ställer iordning, medan andra, som den här kunden, hellre vill ta tag i det själva. Och att få komma in och se hur det blev är såååå kul! Jag blir alltid sjukt imponerad över hur duktiga mina kunder är.

Jag hann bara ta några stressade mobilbilder, men med kundens tillåtelse ska jag visa upp den här på bloggen, om ni vill se?

Det här är i vardagsrummet, och där sitter nu en tapet med sjögrässtruktur från Designer’s Guild – Brera Lino Grasscloth i kulören Duck Egg. Bara

namnet

”Duck Egg” får mig att må så bra! Och jag hade glömt hur otroligt underbar den här tapeten är! Inte undra på att jag rekommenderade den! 😂Den är som ett tyg, och kulören är så, så, så härlig.


Ett jättebra alternativ för dig som gillar tanken på tapeter men är orolig för mönster. Här får du struktur och färg!


DC93210D-B113-4E33-8449-7572F4A13ECF
1FDE2455-5BCF-4670-A921-A8BAA5BB7B26

Här syns strukturen tydligare.

Sedan kommer matsalen. Eftersom den ligger precis intill fick jag klura ut en tapet som passade till sjögrästapeten, och valet föll på den här:

3D9C8C75-42CA-4712-BDEC-F8D99B1773D8

Den är dessutom så fin till Duck Egg-kulören på vardagsrumstapeten och gardinerna. Man ser lite mer av den i ”zonen-där-man-tar-en-drink-innan-maten”, som ligger i en annan del av detta långsmala rum:

37215196-67CA-4247-99B2-66DC4E8B57A5

Kunden har bokat in mer tid för att få hjälp med ytterligare färgsättning på övervåningen, som jag ska hugga in på nästa vecka.  Min dröm just nu är att de också ska vilja att jag tar itu med ”det sista lagret” av inredning som behövs i rummen på bilderna:  de ack så viktiga detaljerna. Plädar, brickor, ljusstakar, blommor…ni vet. Sånt där som GÖR  rummet. Det kliar i fingrarna, för det skulle göra en enorm skillnad och sätta punkt för rummen.
Jag lyssnade på en inredningspodd häromdagen, där de båda inredarna pratade om just de där sista detaljerna och hur de önskade att kunderna lade större vikt vid dem, fast det kan verka som ”fluff”😃. Men att de är som kanelen i en kanelbulle!
Okej, de drog inte exakt den parallellen, men jag tycker att den passar!

Ha en riktigt bra lördag!

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Läsning och inredning

Det är min fasta övertygelse att till exempel skidskytte och inredning utarmar varandra. Inte heller fullkornsbulgur, dammsugarpåsar eller kommunala blanketter funkar ihop med inredning;  under påverkan av dessa blir den på sin höjd ett par pinnstolar och en sån där polyestermatta som det står ”I don’t swim in your toilet, please don’t pee in my pool” på .  Det är såklart därför det finns så mycket ful inredning. Logiskt. Och det är därför ingen skidskytt någonsin har blivit glad när någon klappat honom på axeln mitt under loppet och erbjudit honom en utmärkt soffa av klassisk modell med klädsel av Josef Frank.

Men så finns det vissa saker som helt klart ger varandra bränsle (vad mig anbelangar): Musik och inredning. Mat och inredning. Och böcker och inredning!

Jag kan inreda ett helt hus med ”Autumn in New York” eller ”Sometimes it Snows in April” som bränsle och inspiration. Med känslan jag har fått på en särskilt härlig restaurang. Eller av Denise Rudbergs underbara böcker!

Då lånar jag känslan till inredningen av det som inspirerat just då. Och det blir så mycket bättre och naturligare än inredningen som följer en dokumentär om Tjeckiens primära leverantör av parkeringsmätare mellan 1962-67. 

52BB5721-2139-4EB4-BBF5-CB423701EC25

I går började jag läsa Denise Rudbergs ”Er tredje man”, som är senaste delen i serien Kontrahenterna, och nu vill jag inreda åt Iris, Elisabeth och Signe. Kanske lite extra åt Elisabeth! Jag vet exakt hur de ska bo. Hur det ska kännas när man kliver in i deras hem.

Jag kommer inte att ta med mig deras stil, men däremot inspirationen som själva läsandet av en bra bok ger mig in i mina inredningskonsultationer idag. Och det kommer lägligt; jag har en extra klurig variant inbokad nu på morgonen som verkligen kräver att jag tänker lite utanför ramarna och har ett bra flow.

D2205E77-FCE4-4546-892F-F4546DBCBAA7

Böckerna utspelar sig på  40-talet, och Loranga lanserades 1934. Man måste ha med sig tidstypiska tilltugg in i läsandet, förstår ni väl. Den gula färgen funkar dessutom som en utmärkt färgaccent till min leopardpuff.

Vad skakar loss kreativiteten hos er – är det något särskilt?

Ha en underbar sommardag!
/Sofia

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Eklekticism

Jag brukar ofta börja ett rum utan färg. Sedan lägger jag till dem, allteftersom.
Ofta blir det accentfärger i form av kuddar, fotpallar, konst eller plädar, till exempel. Ibland blir det till slut en tapet eller målade väggar. Men jag har kommit på att jag verkligen tycker om att jobba mycket med färg som om de vore neutraler. Att det är mycket ton-i-ton och utan hårda kanter och kontraster. Jag gillar också det kontrollerat röriga, som uppstår av färgklickar och tavelväggar.  Nu känner ni er väl förvirrade – det gör min man också –  men jag ska visa några bilder från härliga miljöer som visar vad jag menar, åtminstone när det gäller färgklickar och konst. 

Vi börjar med The Hoxton i Paris.

C4F7F01F-24EF-4705-897A-6EC0EFAB1FCF
C07B5498-2301-431A-9190-04D76F745544

Jag älskar de rundade sofforna, fransarna och tygerna. Vad fint det är att kombinera olika färger av sammetstyger i samma soffgrupp!

Sedan kommer The Proper i San Francisco, där Kelly Wearstler står för inredningen.

4BF150ED-C668-4621-BC31-B461A9F62170
5B00D970-8F0E-4C33-AA90-1A463320271C
4CFE01A4-0DE6-4E1C-8860-B0FCDBAB2823

Jag älskar eftertanken som ligger bakom valet av konst, att man alltid drar ut någon kulör från konsten och har den på någon pall, eller en kudde eller något annat.

Jag samlar på ställen i Stockholm som ger samma typ av inspiration (säg gärna till om du känner till något), och hittar liknande vibbar i vissa rum på

Lydmar. 


0B2B0D23-CB54-42DC-A106-067CD1D81869

Nu senast hittade jag den i kontorshotellet

no18

, som har en dovare färgskala, men ett otroligt fint ihopplock av möbler, detaljer och färger.

4AB67D53-4A11-4E6D-A145-9B64B733D4EE

E89EFF5C-4D46-4921-ADD4-91A637A0D186

Det som är roligt med den här stilen, som kallas eklektisk, alltså stilblandande, är att den ska vara sådär lite nonchalant som en fransyska som bara slänger på sig några paltor från garderoben och ser helt fantastisk ut.
Men herregud, så mycket tid och eftertanke det ligger bakom varje lyckat exempel! Det är nämligen en konst att få till den här stilen. Det ligger ju liksom i dess natur att vara stökig, men charmen ligger i att det är uttänkt stökigt. Om man glömmer bort ”uttänkt”-delen ser det ut som om man är lite obalanserad och brukar diskutera politik med en stekspade medan man sitter i en container i en gränd.
Det är därför detta blir så extremt bra när man är noga med färgerna och formerna, så att de hänger ihop. Sen kan man gå bananer med mönster och möbler.
Det är som att det här sättet att arrangera inredningen lever och vibrerar, men man har tämjt den så pass att man kan ta in den i sitt hem utan att den går bärsärkargång.

Så spännande. Jag ska tänka på den hela dagen.

Ha en bra dag!
/Sofia

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00