ANNONS

Nu kan sommaren få börja på riktigt … Hjälp som den tagit fart!

/
2700ED98-B4FE-4F06-BF27-8D9BA761AC88

Nystädat och i princip alla krukor som haft sin utdragna vintervila + uppvakningskarantän här i den skyddade zon som känns helt omistlig i vårt klimat, hur gjorde vi innan vi blev med vårt glädjeväxthus – är nu lyckligen utplacerade på sina respektive trädgårdsdestinationer. Tomatplantorna, som står för det huvudsakliga växthusodlandet, är utan överdrift i ett stadie av turbotillväxt. Nästintill synligt för blotta ögat hur de växer.

IMG_4277

Igår kväll dessutom premiär för växthusmiddag, hämtsushi från Wakasaya, vår pärla till sushibar här i Sköndal – med påföljande slapparstund för Musse, i Niclas knä … Det absolut mest njutbara han vet. Förresten, när jag tänker efter är måttet av njutbarhet kompatibelt för såväl fyrbent som tvåbent.

IMG_3993

Det är ytterst händelserika dagar i trädgården. Devisen underbart är kort lever upp till sin betydelse med råge. Trots allt är det där underbara, och korta, tjusningen med trädgård. Såklart under förutsättning att det underbara följs av andra underbarheter vart efter.  Irisarna och den tidigaste av våra pioner ‘Claire de Lune’ är inne på sluttampen av sin blomning – medan en annan pion, kan anas snett framför den japanska blodlönnen på hörnet, är så till den grad ”knoppstinn” att jag aldrig sett maken. Kom upp i ett femtiotal – innan jag slutade räkna …

/Svante

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@svanteoquist
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00