ANNONS

Cirkulärt & hållbart återbruk av naturens resurser = trädgårdsmagi

/
IMG_4191 (kopia)

Japp! Det här är allt som syns av den fem(5!) kubikmeter stora tanken av tyskt fabrikat – precis som med bilar är de långt fram med spetsteknik vad gäller sånt här. Tanken grävdes ner när vi ändå var i färd med planering och terrassering av den här delen av trädgården inför växthusäventyret. En investering vi aldrig ångrat. Vare sig det gäller tanken eller växthuset!

Regn/dagvatten från husets tak leds via husets stuprör direkt ner till tanken. Under gårdagens skyfall, 45 mm på mindre än en timme, var det ögonblicksverk att fylla den. Svårt att greppa, och överhuvudtaget ta till sig, den mängd vatten som tas upp av den yta som taket utgör. Sedan vattnar vi med vatten från himlen, bokstavligen, och dess eviga kretslopp med bara den enklaste trädgårdspump från Gardena – kopplad till en vanlig slang. Trädgårdsmagi i ordets sannaste och mest relevanta mening – dessutom ett cirkulärt tänk och återanvändande av naturens egna resurser. Kort sagt – den klokste investering vi någonsin gjort!

/Svante

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00