ANNONS
PersonuppgifterCookies

Terrassering – en gudagåva till trädgårdskonsten!

/

På samma sätt som att terrasseringar är en gudagåva till trädgårdskonsten är naturstenstrappor mellan terrasseringar en lika stor gudagåva till trädgårdskonsten.

Vilket skulle bevisas enligt bilden. Den här delen av vår tomt var fram till mindre än ett par år sedan en brant, stenig, slybevuxen sluttning – i princip oframkomlig. Nu framträder tre terrasser avgränsade och uppburna av gigantiska grundstenar som härrör från en riven lada på Tista slott utanför Tystberga. Vi fick dem till skänks mot hämtning. Sagda tre terrasser har nedfarter för pirra eller skottkärra men dessutom också två olika trappor lagda med långa kantstenar i huggen granit – överblivna och nu återanvända. En helt obrukbar snårskog har genomgått en metamorfos som gjort varenda kvadratmeter brukbar. En omfattande och självklart också kostsam process – dock värd varenda krona. Kronan på verket i den här nya terrasserade delen av vår trädgård är förstås vårt glädjeväxthus från Sweden Green House. Vi betraktar det numera mest som ett sommarställe vi har tillgång till varje dag, året runt, 365 dagar/år. Dessutom – utan nämnvärd ”restid”! 😉

/Svante

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00