ANNONS
PersonuppgifterCookies

En skatt! ”Skansen Recrafted”– det mest spännande återbruket just nu!

/

”Skansen recrafted”! 

I morse fick jag se något alldeles extra, extra inspirerande – och vilket lovvärt initiativ! Skansenbutiken, tillsammans med Skansens Klädkammare, har tagit fram en samtida kollektion – tillverkad av textilier och spillbitar ur det voluminösa lagret. Först ut är en kollektion med kuddfodral i limiterad upplaga. Proveniens kan vara allt från utrangerade biografstolar till överskottsmaterial som inte funkar i den gängse museala verksamheten. Till och med dragkedjor och knappar är återbrukade. Kommer nu mer till sin rätt än någonsin och kommer att återanvändas – istället för att lagras. Allt har fått sin form och är uppsytt lokalt här på Skansen.

Så helt rätt att ta vara på den här gömda textila skatten, göra den brukbar och tillgänglig. Återbruk i dess allra mesta och bästa bemärkelse!

Här följer ett bildspel ur den allra första kollektionen som består av diametralt varierade och helt unika kuddfodral. Med mellanspel i form av några miljöer och lite folk på plats … 😉

En ”distanserad” pressfrukost uppdukad på det här torget i den gamla stadsdelen. En smått magisk känsla med utefrukost i den här miljön, högt ovan Stockholm och ändå – nästan mitt i Stockholm!

Torget – nästan i sin helhet. Mer detaljbilder på kuddarna följer.

Blev lite kär i den här rutan och inte minst – kuldragkedjan. Barndom! Oftast på ena axeln till ett stickat plagg.

Den här delen av kollektionen – helt fantastisk!

Alltid lika kollegialt, och lika roligt, att träffa 

@fruvintage

 – Marlene Agemo 

@helenalyth.se

 och 

@husligheter

 – Maria Soxbo.

Proveniensintyg …

Knapp- och knapphålsdetalj. Älskar!

Här flankeras jag av branschkollegor sedan länge, skrivande journalisten och en auktoritet på området 

@inredhemma

 – Charlotte Brundin och stylisten/scenografen 

@agnetatornqvist

Fantastiskt att få ta del av hela processen och lyssna till delar av det besjälade gäng på Skansenbutiken och Skansens Klädkammare – som drivit det här helt unika återbruksprojektet. Det fullständigt lyser igenom hur roligt och inspirerande de själva tycker att det här är.

Det här är på riktigt! Respekt!

Lite vemodigt att lämna Skansen …

Högt över Djurgården med vy bort över Södermalm.

Fantastisk muralmålning vid rulltrappan.

😉 👍🏻

Ett välkomnade stilleben som lika mycket blir ett avsked

Håller helt med – härliga höst!

Skansenbutiken är i övrigt också en veritabel guldgruva. Handplockat sortiment och många saker som en hittar här och bara här. Så lätt att ta sig till också med ingång direkt från ”gatan”, till vänster om Skansens huvudentré, precis i närheten av hållplatsen för såväl buss 47, som spårvagnen.

/Svante

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00