ANNONS

Gott hemgjort

/
023
013
011
020

Började denna mulna lördag med en rask morgonpromenad om 8 km √ Regnet hängde i luften, men jag klarade mig peppar, peppar ifrån väta under den timman jag var ute. Skön start på helgen. Därefter har jag hunnit med att sätta i mig en god och stadig frukost. Åt bland annat denna goda egengjorda rabarbermarmelad, mums säger jag bara!

Min goda vän Tessan gjorde denna första gången förra året, och jag har sedan blivit bjuden på den x-antal gånger under det gångna året till en bit brieost och kex när vi setts. Och kombinationen är bara sååå otroligt god. Så nu när rabarberna är igång igen och växer så det knakar i landet var jag tvungen att koka en egen laddning med burkar som jag nu fryst in. Recept är busenkelt, så testa gärna om ni har rabarber över. Tycker man inte om kardemumma kan det ersättas av 1-2 msk riven, färsk ingefära.

018

Rabarbermarmelad

Ingredienser

500 gram rabarber, i bitar
1 st ekologisk citron
0,5 kg syltsocker
1 tsk kardemumma, malen

Gör så här: 

Skölj rabarbern och skär den i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker, citronjuice från en citron, plus lite citronzest, samt kardemumma. Koka upp, och låt alltsammans därefter sjuda i ca 5-7 minuter.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar med tätt lock. Marmeladen är lös och rinnig först, men den tjocknar i kylen. Förvara i kylskåp, eller gör som jag frys in och plocka fram allteftersom behovet uppstår. Ät och njut tillsammans med en bit god brieost, och Digestive-kex. Sååå gott, eller varför inte på nybakade scones, mums!

____________________

Nu får ni ha en fin lördag, här står det födelsedagskalas på klätterklubben här i stan på schemat för Julie. Hennes klasskompis som fyllt år, och som nu ska ha ett klätterkalas.

Vad ska du hitta på i dag?

unnamed
4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram

@starwoman1
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00