ANNONS
PersonuppgifterCookies

Inlägget innehåller annonslänkar

Planera för balkongliv

/

Granit

Rum21

Hej mitt i lunchen,

Tänk att det snart återigen är dags att njuta på balkongen/uteplatsen, även om det kan vara väldigt svårt att tro just idag när det snöar som mest ymnigt utanför fönstren. Som ett riktigt dåligt aprilskämt kom detta snöoväder! Men man vet ju att det någonstans på vägen vänder, och att tiden kommer för ett härligt uteliv i trädgård, och på balkongen.

Jag älskar att dricka mitt morgonkaffe uppe på vår balkong, ligga och läsa en bok i hängmattan om kvällen där ute, eller duka upp till middagar. Bästa tiden ligger verkligen framför oss, och det bästa är att det krävs inte en stor trädgård för att skapa en ombonad, mysig och hemtrevlig uteplats.

Rum21

Balkongtips

Jag vet att jag har vtipsat om detta flera gånger genom åren, men tycker att det tål att påminnas om ändå. En begränsad yta måste användas på smartaste sättet, det är ju ganska så självklart. På de minsta balkongerna trivs ofta nättare möbler, och väldigt praktiskt på dessa är att använda fällbara bord och stolar. Finns många fina varianter idag, både klassiska i trä, som är lite mer diskreta och mer färggranna varianter i tålig  aluminium, perfekt för väder och vind.En större balkong kanske har plats för en härlig solstol eller denna supersnygga utomhussoffa. Allt handlar om att möblera så smart man kan för att få plats med det man önskar på just den ytan man själv har. Ett tips är att ha vissa möbler på hjul, som t ex soffbord eller en liten serveringsvagn, det är enklare att flytta runt.

Snygg fällbarstol  perfekt för den lilla balkongen.

..

En smart flyttbar serveringsvagn med hjul för balkongliv.

En annan fiffig variant i runt format är denna lilla serveringsvagn för mindre utrymmen. 

Flyttbart litet brickbord

Annat snyggt brickbord där man kan fälla ihop det så det blir platt, och även vända brickan om man vill slippa kanten. Passar ju bra med fällstolen lite längre upp.

Bjurforsmäkleri

Här är en balkongstil som tilltalar min smak.

Granit

Balkongen är ju en förlängning av hemmet. Välj möbler och inredning som passar din stil, och låt det blir en rödtråd som växer ihop med stilen inomhus. Man kan helt enkelt tänka på samma sätt som när man inreder inomhus.

Stilren dynbox om man inte har inglasad balkong, denna är även på hjul, så man enklare kan flytta på den vid behov. Denna box kan man kombinera och också ha som ettavlastningsbord på balkongen, två flugor i en smäll.

Har man mindre yta att röra sig med kan ju säkert en sådan här mindre variant fungera till plädar och liknande.

Har man minimalt med balkongyta kan man ha en korg likt denna på golvet innanför balkongdörren för förvaring.Även om det många gånger kan vara tråkigt att tänka praktiskt, så är det ändå det man måste göra ibland.

Om balkongen inte är inglasad måste möblerna tåla väder och vind, och man bör även ha någonstans att göra av dynor och andra textilier. Kanske i en snygg korg på golvet innanför balkongdörren? Eller förvaring under sittmöblerna.

Rum21

Man kan absolut odla på balkongen. Använd krukor i olika storlekar, och ett avlastningsbord så skapar du enkelt en liten  kryddträdgård upp bland takåsarna.

Avlastningsbord anpassat för utomhusmiljö med en praktiskt hylla även under.

Ett runt bord tar mindre plats och känns luftigare än ett med kanter på litet utrymme. Finns även bord som man enkelt  fäster på balkongräcket, detta är extra smart när man har få kvadratmeter att röra sig med.

Balkongbord att fästa på räcke för minimal plats. 

Fiffigt klaffbord som går att fälla ut för mer plats vid behov.

Granit

 Sist men inte minst, glöm inte att en matta gör balkongen sådär extra ombonad och mysig. Det finns en uppsjö av varianter numera som tål vårt utomhusklimat.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00