ANNONS

Den senaste lille skörden!

/

Längesedan jag visa loppisfynd så det tänker jag göra nu. Nämnde ju lite att jag är mycket inne på English Cottage stil just nu, eller jag har nog alltid sneglat åt det hållet men haft influenser av lantligt Italienskt och så vidare. Men nu börjar det dra mer och mer åt det hållet.

Och sist jag var hemma i huset började jag göra om riktigt mycket. Och sedan jag kom hem till Stockholm jobbar min hjärna på högvarv varje dag med hur jag ska ta huset vidare nästa gång jag åker dit. Mitt förråd är fullt av tavlor, vaser, lampor, porslin, koppar, ja allt möjligt som jag kan tänkas vilja ha när jag ska fortsätta min förvandling av huset.

Så den senaste tidens loppisturer har jag haft huset i åtanke, så det har inte blivit några köp hem. Men när jag var i huset senast gjorde jag några fynd som fick följa med hem hit – så vi kikar på det, så ska jag skriva mer om förvandlingen av huset längre fram, för jag har så mycket idéer och har i princip inrett varenda rum i huvudet dom senaste veckorna haha.

Här har vi skörden allt som allt. Allt detta är från en och samma dag. Var väldigt nöjd!

Två böcker. Letar alltid efter fina böcker. Kan vara klassiker eller trädgårdsböcker. Böcker gör ju mycket inredningen och istället för att köpa nytt får man hur mycket böcker som helst för vad en ny bok kostar.

Den röda boken köpte jag för att jag älskade färgen, sen är ju William Shakespeare nått man kanske bör ha i sin bokhylla, så winwin tänkte jag!

Ett udda vinglas jag inte kunde motstå. Munblåst o fint! Dricker det mesta ur glas på fot faktiskt – så på kvällarna när jag dricker iskallt vatten till maten, blir det ur vinglas och då är det extra kul att ha ett gäng olika för variation i vardagen. Så även ett udda vinglas är ett försvarbart köp.

Assietter i serien ”Svenska Slott” från Rörstrand. Har kaffekoppar sedan tidigare i samma mönster, som jag älskar.

En blåvit vas i mina ögon, men förmodligen ett tidigare ölglas eller något åt det hållet. Fin med blommor i tyckte jag. Nu står den i sovrumsfönstret med blåa hortensior i.

En korall hittade jag också. Det var ett reseminne för det var snäckor och annat ditlimmat, men dom tog jag bort så att bara korallen fick skina i sin prakt!

Fyra trevliga juiceglas på fot.

Två små franska smör eller marmelad-skålar. Och fyra franska lyxiga bordstabletter. Googlade och det var från ett märke likt svenska Svenskt Tenn, så ett litet kap. Älskar mönstret!

Tavlan var det enda som fick stanna kvar i huset faktiskt. Köpte den mest för att jag gillade dukningen på målningen hehe. Blir nog fin någonstans i mitt blivande English Cottage-hus där i norr!

Nästa gång jag är i huset ska jag måla om den här övre hallen i huset i samma färg som jag har i vardagsrummet här hemma – tror det kan bli hur fint som helst! Tänker även måla hyllor i köket och kanske köksluckorna i samma färg tror jag. Kanske också träpanel i entréhallen… Men mer om det då.

Ha en fin torsdag!!

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00