ANNONS

Mina alla vĂ€xter! 🍃

/

Hej pĂ„ er!! Det Ă€r mĂ„ndag och junis andra vecka! Dagen har varit lite mulen sĂ„ jag har suttit hemma pĂ„ kökssoffan och jobbat lite, men nu har det spruckit upp och ikvĂ€ll ska vi grilla ihop med mina förĂ€ldrar ute nĂ„nstans. Årets första grillkvĂ€ll! Ska bli sĂ„ himla gott o hĂ€rligt!

För ganska lÀngesedan fick jag ett önskemÄl om jag inte kunde göra ett inlÀgg om mina vÀxter, sÄ nu tÀnkte jag göra just precis det! HÀng pÄ!

Har ju blivit en hel del vĂ€xer bakom min sĂ€ng – vet faktiskt inte riktigt hur den idĂ©n kom till, men har haft det sĂ„ nu i nĂ€rmare 5 Ă„r. Vi kikar lite vad jag har hĂ€r bakom sĂ€ngen.

Jag har ett brokigt elefantöra. Dom hÀr kan man köpa som sticklingar och dom vÀxter till sÄg himla stora och fina!

En herrgÄrds begonia stÄr ocksÄ hÀr! Den har jag fÄtt klippa flera gÄnger för den vill ta över alltihop haha. I-landsproblem deluxe!

Ett fikontrĂ€d som inte burit nĂ„n frukt alls, men överlevt i typ 5 Ă„r nu. Älskar bladen och hur gĂ€ngliga fikontrĂ€den Ă€r, ger en lyxig och exotisk kĂ€nsla till inredningen tycker jag.

Och sÄ har jag en suckulent!

En klöverblomma!

PÄ fönsterbrÀdan intill har jag denna pelargon som heter Wilhelm Langguth.

Och sÄ har jag en vÀxt som heter Karlbergare.

I vardagsrumsfönstret dÄ. HÀr har jag en enorm Rumslind som jag köpte som liten vÀxt i blomsteraffÀren, men som med Ären har vÀxt sig enrom.

SÄ hÀr sÄg den ut i början pÄ 2018.

Och sÄ hÀr sÄg den ut i slutet pÄ 2018, början 2019. SÄ det har hÀnt en del.

PĂ„ varsin sida om Rumslinden har jag tvĂ„ Dr. Westerlund pelargoner. Älskar nĂ€r dom har smĂ„ blad och Ă€r sĂ„ hĂ€r spretiga o fina!

Har Àven en till lite mindre Wilhelm Langguth pelargon.

Bakom soffan har jag en from av ormbunke som heter SpjutbrÀken.

I badrummet har jag massa fler vÀxter.

Ett till fikontrÀd som trivs superbra hÀr inne!

En till Karlbergare.

Och sÄ har jag mina palettblad som jag köpte hos Chrisoffers blommor som sticklingar för nÄgra Är sedan, och sedan har dom vÀxt till stora vÀxter. Nu Àr modersplantorna vÀldigt spretiga, men kanske kommer dom bli buskiga snart igen. Har iallafall klippt dom lite och med det fÄtt tvÄ nya krukor palettblad som hÄller pÄ att vÀxa sig stora. SÄ snart tÀcks hela fönstret igen som förr!

Det var alla mina vĂ€xter. Älskar klöverblommor, pelargoner, rumslind, fikon och palettblad, sĂ„ ska du ha nĂ„gra vĂ€xter hemma, tycker jag du ska gĂ„ pĂ„ nĂ„gra av dessa! Planterar man i kruka med massa jord och vattnar o hĂ„ller lite koll, sĂ„ överlever princip alla vĂ€xter. Tycker ingen Ă€r svĂ„rare Ă€n den andra att hĂ„lla vid liv.

Nu ska jag njuta av kvÀllssolen som tittar in i hela lÀgenheten och sen blir det grillat ute i trÀdgÄrden! Ha en fin junimÄndag! ?

1

Kommentarer granskas inte i förvÀg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de Àr inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar Àr sjÀlv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka pÄ "Skicka kommentar" bekrÀftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB KvÀllstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00