ANNONS

Djurgården flera gånger om!

/

Hej!! Allt bra med dig? Det blev lite tyst från mig härinne, men har varit desto mer aktiv på Instagram i stories, så hoppas du har kikat in där istället.

Djurgårn-26

I två veckor har det nästan varit sol varje dag här i Stockholm, helt magiskt! Växterna växer så det knackar, lägenheten badar i ljus, luften är varm och jag har fått riktiga vårvibbar.

Djurgårn-21

Och med vår kommer ju känslan att man vill vara ute mest hela tiden. Vi (jag, Sanna & Reidar) har spenderat väldigt mycket tid ute på Djurgården de senaste dagarna.

Djurgårn-37

Så fint att möta våren här ute! Snart kan vi sitta här o ha picknick ?

Djurgårn-38

Och se ut över Isbladskärret och alla olika fåglar som finns här, för det fågelskådas friskt här ute på våren nämligen.

Djurgårn-27

I söndags tog vi med cyklen till Reidar och så fick han cykla medan vi gick o njöt av varm sol, vårdofter o fågelkvitter! Total magi!

Djurgårn-Noyroad

Cyklar man förbi det här rosa huset och följer stigen, kommer man till en pärla!

Djurgårn-12

En pärla som vi alltså upptäkt för nån vecka sedan, fast vi bott i 5 år!

Djurgårn-7

Följer man stigen så kommer man hit, till Kafe Kruthuset.

Hemma-Mars-5-1

In genom den här lilla dörren finns allt gofika man kan tänkas vilja ha!

Djurgårn

Jag är ju svag för morotskaka så en sån, en kaffe och en macka är min stående beställning nu haha. Vi har varit här flera gånger dom senaste veckorna o det är lika härligt varje gång!

Djurgårn-23

Det ligger alldeles intill båtarna och med sol, gott om bord och med utsikt ut över Fjäderholmarna, Lidingö och alla skärgårdsbåtar.

Djurgårn-17

Här satt vi i söndags i varm sol, så att vi va alldeles kokheta i ansiktet på kvällen – typiskt varje år haha, för ivrig på varm sol!

Djurgårn-29

Det är ett litet kafe med fikabröd från nått stort företag förmodligen, men det spelar ingen roll, för ibland tycker jag att det inte behövs mer än gott kaffe, en enkel fralla med ost o skinka o en chokladboll eller en kexchoklad. Behöver inte alltid vara bakad från grunden o hit o dit – för mig vill jag åt det här ovan i bild, njutet i solen vid vattnet.

Djurgårn-40

Vi fikar och solar medan Reidar målar o så pratar vi om massa saker alla tre. Mysmys!

Djurgårn-41

Reidar är så sjukt duktig på det mesta och väldigt snabblärd! Så spännande att få vara med o följa vad han kommer att bli den här godisen ❣️

Djurgårn-16

Höjer man blicken lite har man himlen o träden ovanför sig.

Djurgårn-10

Snart slår allt ut, känns som det händer saker i naturen för varje dag nu.

Djurgårn-24

Påskliljor och vårsol utanför entren till kafét.

Djurgårn-8

Blommor mest överallt nu, vitsippor, tussilago o gud vet va… aaah!!

Djurgårn-36

Mätta o varma i ansiktet av sol, är man tillbaka vid djurgårdskanalen i eftermiddagssol. Nu är det sommartid också ju, så nu kan man ju chilla hemma o bege sig ut på eftermiddagen när det är som finast ljus.

Djurgårn-44

Mitt favorithus här ute❣️

Djurgårn-22

Älskar att gå längs kanalen, o springa här är också helt magiskt!

Djurgårn-33

Vid ett ställe finns en bra plats för fågelskådning eller bara en medhavd fika. Här går också att åka skridskor om isen tillåter ibland.

Djurgårn-11

Torra vårsläntar som snart är alldeles gröna o härliga!

Djurgårn-18

Gräsmattorna är fulla av krokusar o andra vårblommor.

Djurgårn-35

Vid en brygga som ligger mot Blockhusudden brukar vi stanna och sätta oss en stund. Hit åkte vi på eftermiddagen häromveckan med medhavda glassar.

Djurgårn-Noyroad-6

En klockren favorit hos mig – Magnum Strawberry White!!! Mmmm!!

Djurgårn-Noyroad-5

Så härligt o bara göra nått litet ibland. Kan vara inne en hel dag och sen tar vi bilen hit med en glass o så är jag nöjd med det.

Djurgårn-Noyroad-3

Sandwish är den här godingens favorit!

Djurgårn-Noyroad-2

Låg sol över öarna runtomkring är det man ser härifrån bryggan ❣️

Djurgårn-5

Sen när vi är klara med glass, fika, promenader o allt vi älskar o göra där ute på Djurgården, tar vi bilen hem genom staden i solnedgång ❣️

Djurgårn-32

Så fint att åka längs med strandvägen och runda Blasieholmen så man får åka förbi alla fina skärgårdsbåtar, Grand Hotell och till slut passerar slottet.

Djurgården

Köra vidare över Norrbro med utsikt över ett soldränkt Blasieholmen.

Djurgårn-28

För att till sist passera Gamla Stan och sedan hem genom söder! Det här har vi gjort väldigt mycket dom senaste dagarna. Skönt att få komma ut men samtidigt hålla sig ifrån kollektivtrafiken, för man vill ju njuta av våren trots rådande tid och då har bil till Djurgården blivit vårat sätt att göra det på.

Också sugen att leta mig utanför stan till Vaxholm, Dalarö, Nacka Reservatet, Lida o andra fina platser med härlig natur, lugn o frisk luft!

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00