ANNONS

En ordentlig titt i köket

/

Har precis avslutat säsong 5 av Downton Abbey, om någon missat så finns alla säsonger att se på Prime Video. Nu har jag bara en säsong kvar och den vill jag hålla så hårt i. Vill inte att det ska ta slut. Vågar nog säga att det är den mysigaste och mest inspirerande serie jag sett.

Nu tänkte jag visa lite från köket här hemma. Har ju inte visat helt hur det blev med dom nya hyllorna och färgen på dom – så nu tänker jag visa allt!

Välkomna in i mitt lilla kök!

Frågan en del ställer sig är ju var kylskåpet är någonstans och det har jag visat förut, men det är här till vänster i bild – längs ena väggen i hallen har jag ju platsbyggd förvaring med städskåp, garderob och kylskåp. Det blev den bästa lösningen – på så vis fick jag en stor arbetsbänk, plats med en stor fin Smeg spis och ett betydligt rymligare kök.

Här på kaklet hade jag inga hyllor tidigare, men det blev verkligen perfekt med två hyllor här också – så här i efterhand kan jag inte tänka att jag inte hade hyllor här tidigare.

Det som blev så härligt med fler hyllor, är luftigheten, att det inte längre är fullmatat, nu får jag till och plats med en tenn vas hehe.

Jag tyckte ett tag att det var härligt med mindre skålar o fat fulla av frukt och grönt, men nu är jag tillbaka på att jag älskar att ha allt framme så här – det är tillgängligt och vackert för ögat.

I fönstret har jag lättat på intrycket lite. Nu är det tre krukor med grönt i, lite symmetri och så är det fyra av mina favorit-glasburkar som jag alltid köper en om jag hittar på loppis, även det skapar lugn och så några flaskor vin, det hör ju till i ett kök. Det här vinet som syns lite suddigt i bild är förövrigt helt otroligt gott! Jag är ingen vinkännare och dricker väldigt sällan, men gillar att dricka ett fint gott vin och detta är sannerligen ett sånt. (Går mycket på flaskan när jag köper också såklart haha!).

Blir man inte pigg av det här när man kommer in i köket på morgon, ja då vet inte jag…

Älskar mitt Italienska fat som jag hittade på loppis bland en massa bråte. Tänk så många som gått förbi det här fatet där på loppisen… Bara man är ute i svängarna på Instagram o Pinterest och ser vad fint en sånt här lite rufft, inte helt perfekt fat, kan bli i ett helt annat sammanhang än där i all bråte, ja då kan man hitta guld!

På andra sidan har två hyllor blivit tre och det blev så bra det med. Mer plats för allt jag vill ha tillgängligt och en hylla för frukost, en för bakning och en annan för inläggningar o annat fint.

På knoppbrädan hänger min stora kopparskål som jag vispar maräng i, älskar verkligen denna plus att den signalerar så mycket franskt kök!

Utöver den, sånt jag använder lite oftare, skalare, mjölkkanna, brödkorg och lite annat. Alltsammans från loppis såklart. Ovanpå knoppbrädan har jag mitt frukostporslin, eller delar av det iallafall… Har en hel låda med mer.

Mitt kaffe & tehörn. Även här ryms numer en liten vas med pärlhyacinter i.

Inlagda aprikoser, massa strösocker, mandlar och spagetti, de tre sistnämnda är i samma typ av glasburk som ja sa va min favorit. Har inte sett dessa i nytillverkning så måste vara gamla.

Intill burkarna står fyra av ett favoritvinglas. Älskar foten och hur tunt glaset är.

Längst upp har jag alla mina baksaker. Här står även en blockchoklad som jag köpte i Paris – tror nog aldrig jag kommer baka med den utan vill nog spara den som ett evigt minne av min första resa till Paris.

Det var en liten sväng in i mitt kök. Känns som att det blev mer ett helt kök nu när fler hyllor kom upp och skapade mer luft och funktion.

Hyllorna har jag köpt på Bauhaus, konsolerna likaså. Sen har jag ritat av en assiett i hörnen på hyllorna som ska vara utåt, och kapat med en tigersåg och slipat, så att kanterna blir runda. Den lilla detaljen ändrar hur man upplever mötet med hyllorna, utan rundningen hade köket nog känts väldigt kantigt och kanske till och med lite trångt.

Nu ska jag släcka ljusen och lägga mig i sängen! Imorgon är det fredag och det är ju alltid peppigt! På söndag åker jag hem till huset i Norr och är där i en vecka, men först en sista februarihelg hemma i Stockholm. Ses imorrn!

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00