ANNONS

Köket är snart klart!

/

Söndagkväll. Tänkte skriva ett helt annat inlägg men känner att jag behöver slipa lite mer på det, så skriver klart det imorgon. Vi tar och tittar in i mitt kök som är väldigt nära att vara klart nu! Köket som du ser på min instagram är min systers, våra lägenheter sitter ju fortfarande ihop så jag använder det köket och har gjort det i ett års tid nu.

Mitt kök fanns inte i lägenheten när jag flyttade in, utan i rummet som jag har kök nu, var det bara sovrum. Här har jag delat av rummet och suttit in en dörr från vardagsrummet in till sovrumsdelen. Istället för att bygga en hel vägg har jag istället beställt ett stort fönster av en skicklig fönstersnickare, med spröjs o allt. Vi tittar!

Köket sett från hallen. Det är ett litet arbetskök, men det ser mindre ut på bild än vad det egentligen är. Har gått om rörelseyta så man kan lätt vara två i köket. Plus att jag valde att sätta diskho längs ena väggen – så jag får en stor arbetsbänk.

Den här boken hittade jag på loppis för inte många kronor. Här inne finns säkert massa matnyttiga restaurangtips! Ska spana i den här inför nästa resa…

Eftersom spisen måste få plats kunde jag inte ha fler köksskåp – istället köpte jag en gammal snickarbänk på auktion som blev perfekt förvaring för linnehanddukar, redskap, porslin o ja allt annat man vill ha i ett kök.

Här ser du dom tre färgerna som är i köket. En solrosgul på köksluckan, ljusgult på panelen och en varmgrå på fönstret.

Än är det mycket fix kvar – det ska kaklet ska fogas, luckorna och fönstret ska målas en sista gång, täckskivor längs med skåpen ska sättas dit för att skapa en mer inbyggd känsla, fönstret ska få glas, taklister, golvlister och jättefina emaljlampor ska hängas ner över köksbänken.

Men dom viktiga funktionerna har jag, så som vatten och fungerande spis/fläkt. Det här diskstället från Ikea hittade jag för en tia på loppis – kommer agera diskmaskin dom närmsta åren, för nån sån lyx har man inte i ett fransk litet kök 😉

Älskar rött – men jag har en annan favoritfärg också, nämligen gul! Tycker rött och gult blir så fint ihop. Älskar att det finns så många olika nyanser av rött och gult också – att mixa dom olika blir finfint.

Golvet är samma som i övriga lägenheten. Ett vitvaxat svenskt furugolv från Siljan, det här heter Snow. Så nöjd med det valet!

Det var en liten uppdatering kring köket så här långt.

Som sagt, det finns saker att göra… men eftersom det är rätt så litet är taklister och allt sånt inte ett så stort jobb – köket blir nog klart i början av januari (!!). Peppad som attans att få göra min första frukost här!

Idag har jag varit inne hela dagen. Har lyssnat igenom vinylsamlingen, städat och fotat allt som ska upp på min loppissida imorgon! Hann inte alls med allt förra veckan så hade hur mycket som helst kvar att fota. Håll utkik imorgon för då kommer massa fina saker upp och det gick fort sist, så det gäller att du är snabb. God natt!

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram 🍋✨

@mosebacke
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00