ANNONS
PersonuppgifterCookies

Trädgården som terapi – när energin tar slut

/

Igår lag jag ut en quite på min story på instagram med texten

Jag har ägnat mig åt att ta bort människor i mitt liv som TAR energi från mig.

Jag har istället valt att fokusera på de som GER mig energi och som bidrar med något positivt.

Det finns helt enkelt inte utrymme för något annat

Fick en del dm och jag insåg hur olika denna text kan tolkas. För min del menar jag att jag valt att ta bort de människor som framförallt ger mig negativ energi.
Andra funderade över om det gäller människor som behöver hjälp och tar mycket energi från andra. För mig skulle familj och vänner som behöver hjälp aldrig dränera mig på energi, att hjälpa andra kan istället ge mig energi.

Sedan Jakob dog är min energi begränsad och något jag måste lära mig leva med. Min hjärna fungerar ungefär på samma sätt som efter utbrändhet. Jag har svårare att komma ihåg sådant som tex namn på växter, som jag tidigare haft lätt för. Jag måste skriva listor och lappar för att inte missa saker som måste göras. Att leva med sorg förändrar livet.

Jag prioriterar de människor som tillför mig energi och försöker även välja att göra saker som jag mår bra av. Dock finns det ju alltid en del måsten i livet men jag försöker varva dessa med positiva saker.

För tillfället har jag en period med låg energi och då kommer jag lätt in i negativa tankemönster. Jag har inget extra utrymme för svåra saker i livet utan händer något hamnar jag lätt tillbaka till panikångest med hjärtklappning och andnöd. Även om det inte blir lika svårt längre och jag bättre vet hur jag ska hantera det när det kommer har jag svårt att ta mig ur den negativa känslan.

Jag har ofta höga krav på mig själv och jämför mig lätt med andra, vilket såklart skapar stor prestationsångest.

Det som alltid få mig att för tillfället må bättre är en stund i trädgården. Här kan jag bara vara för mig själv utan krav. Att få jord mellan fingrarna och arbeta kroppen trött är min terapi. Det var det som hjälpte mig när livet var som allra mörkast.

Så denna veckan ska jag ta några stunder i trädgården. Plantera vårkrukor och kanske flytta några växter. Låta hjärnan vila och bara jobba med händerna. Så hoppas jag energi så sakta kommer tillbaka.

Varm kram till dig
Malin

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00