ANNONS

Det strålar en stjärna

/

Danska Moebe skickade ett pressmail häromveckan med både fina bilder och en mall för att vika pappersstjärnor. För stjärnor kan vi inte ha för många i våra liv väl? 

Christmas_Star_2021_High_Res_1

Stjärnor tillsammans med det finaste julpyntet enligt mig. Nötter, torkad apelsin och stjärnanais. 

Christmas_Star_2021_High_Res_4
Christmas_Star_2021_High_Res_5

Klicka på den här länken om du också vill ladda ned en mall på stjärnan! 

Christmas_Star_2021_High_Res_7

Foto: pressbilder Moebe

Inlägget innehåller annonslänkar

7 inspirerande böcker till önskelistan

/

Visst börjar det bli dags att skriva den där önskelistan..?

Kanske jag kan få inspirera till någon fin läsning att önska sig eller ge bort i jul? Jag är dock själv ingen jättestor bokläsare men i år har jag faktiskt läst lite fler och jag gillar dem alla. Så tänkte tips vidare. Kanske någon är ny för dig?

bok_b_2G5A0152

Temat på min bokläsning har varit inredning, kvinnor och hälsa både på in och utsidan. Den som jag läser just nu är den som ligger överst i bokhögen. HEART MINDED av Sarah Blondin. Jag har tidigare lyssnat på alla poddar som finns med Sarah och lyssnat på hennes meditationer i appen Mindvalley. Hon är amerikan och har den mest behagliga och kloka rösten att lyssna på. Men nu tror jag att jag lyssnat på allt så dags för mig att läsa boken. Om den är en bråkdel så bra som hennes digitala samtal så är den väldigt bra. Du hittar den här.

bok_b_2G5A0096 kopiera

Näst ut är två böcker på tema inredning som Frida Ramstedt skrivit. Min bloggvän som jag träffade första gången innan jag började blogga 2008 och jag är inte förvånad att hon nu även titulerar sig författare. Hon är extremt klok och driftig. HANDBOK I INREDNING OCH STYLING kanske du känner igen? I år kom det också ut en övningsbok som komplement ÖVNINGSBOK I INREDNING OCH STYLING som är otroligt bra för den som vill hitta nycklarna till sitt egna hem (inte bokstavligt, bildligt).

bok_b_2G5A0099

I somras läste jag WOMENSYNC. Alltså WOW, vilken bok. Den här har jag rekommenderat till så många, den går igenom den kvinnliga cykeln och lär oss det som alla borde veta. En del goda och nyttiga recept har den också. Det är så läsvärd att det borde vara lag på att ha denna som studiematerial i grundskolan. Den berättar allt som jag önskade att jag hade vetat som tonårstjej och lärde mig otroligt mycket även idag. Du hittar den här

bok_b_2G5A0124

CHANGEMAKERS av Malin Lindner. Den porträtterar kvinnor i olika roller på ett inspirerande sätt. Malin är i grunden fotograf så vackra bilder utlovas och en stor dos inspiration. Den känns som en att man får ta en mysig fika med var och en av de olika kvinnorna i boken som är kreatörer på ett eller annat vis. En fin bok att ha framme också. Du hittar den här.

bok_b_2G5A0152

Sen en bok som jag inte ännu äger men har tänkt beställa – THE LAST MILK av Caroline Jonasén. Caroline är också fotograf och boken består av 16 inspirerande portätt med amning i fokus. Med ett syfte är att stärka och normalisera att amma länge. Jag har träffat Caroline och inspireras av hennes unika kreativitet så ett ex av hennes bok är ett måste för mig. Du hittar den här.

Skärmavbild 2021-12-02 kl. 22.10.45

Sist ut ytterligare ett tips som jag dock inte läst men hört ska vara super. DESIGNFULNESS av Isabelle Sjövall. Den berättar om vad hjärnforskning kan lära oss om design och arkitektur? Låter mycket intressant. Du hittar den här.

Trevlig helg!

bok-designfulness_2002609_dt_1

Foto: Jenny Martinsson & pressbilder

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

En Adventsfika

/

Med dessa bilder vill jag önska dig en varm och fin Första Adventshelg. Med kanske lite pepparkaksmys, glöggpremiär och en mjuk pepparkaka?

adventsfika advent 1

Att pynta med saker från skafferiet som torkade apelsinklyftor, nötter, mandel, kanel och sånt är fint tycker jag. Glöm för guds skull inte stjärnanisen för doftens skull. Och så levande ljus såklart, alltid levande ljus i min värld. 

adventsfika advent 5

Och att bjuda på en nybakt mjuk pepparkaka, det är mums det. 

adventsfika advent 3
adventsfika advent 2

Hoppas att du har och får en mysig Advent!

adventsfika advent 4

Foto & styling: Jenny Martinsson

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00