ANNONS
PersonuppgifterCookies

Inlägget innehåller annonslänkar

Sveriges nationaldag, och goda recept

/

6 juni och Sveriges nationaldag. Kommer ni fira och göra något speciellt?

I eftermiddag skulle det kommit vänner hem till oss på traditionsenligt firande men sjukdom satte tyvärr käppar i hjulet denna gång.

Men jag bjuder på bild från tidigare firande och några goda favoritrecept!

Dukning med servis från Ostindia från Rörstrand en klassiker så här på sommaren. De vackra glasen är från Holmegaard (hittade dom på kampanj här) och kollektionen heter Cabernet.

Recept!

Förrätt

En fantastiskt god förrätt (första bilden). Små rårakor, där jag lägger på kallrökt lax och sedan smälter jag smör som jag blandar i kapris och dill, och ringlar sedan över rätten. Gud så gott och enkelt! Tips för sommarens kalas!

Tilltugg till drinken

Ett annat tips som är enkelt och lite lyxigare till välkomstdrinken är att duka upp riktigt bra, knapriga lättsaltade lantchips, och göra en röra på crem fraich, fint hackad rödlök, löjrom och lite dill. Enkelt och magiskt gott. Serveras med bubbel, Aperol, eller en ny favorit, gin, lite rabarbersirap och indian tonic water.

Aperol

3 delar prosecco (mousserande vin)2 delar Aperol1 del soda apelsinskiva och jordgubbar

Hoppas ni får en fin nationaldag och firar den med kärlek, omtänksamhet och medmänsklighet.

Kramar Jannice

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00