ANNONS
PersonuppgifterCookies

Inlägget innehåller annonslänkar

Add Simplicity fixar rummet – matsal

/

En ny kategori på bloggen? Add Simplicity fixar rummet. En bild hos kund, där jag tar hänsyn till det de har och gör en moodboard samt inköpslista och skriver en liten notis om hur de kan förbättra rummet och helheten i huset eller lägenheten.

Jag tänkte börja med ett hus där en pappa bor med sina två barn. Nyinflyttad och saknar en del möbler efter en separation. I dagarna 4 tänkte jag visa mina moodboard förslag samt inköpslistor på matsal, vardagsrum, kök och hall. Vi börjar med matsalen.

Matsalen idag

Bordet har en vän till kunden gjort och det saknas stolar och lite kärlek. Gardinerna kom med i husköpet och tavlorna är inte hängda ännu där de ska vara.

Sideboard som är liknande på båda sidor kan jag tycka känns lite ensidigt så mitt förslag blir en annan möbel som också kan rymma porslin i närheten av matplatsen.

Lampan i hörnan flyttas bort och ersätts med gardiner ut på väggkanterna istället.

Mitt moodboardförslag

Mannen i huset letar stolar till bordet som hans vän gjort. Det finns en budget och jag gav förslag på två olika varianter.

Färgsättningen utgår jag ifrån mattan (den nuvarande är för liten och får flyttas till annan plats) som jag tycker passar huset stil fint och som gör det modernt, ombonat och ändå klassiskt snyggt.

Nya gardiner som hängs på väggsidorna istället för fönster som är idag. I en takskena som gör det hela mer elegant och ger rymd till rummet.

Ett vitrinskåp för att förvara extra porslin. Den svarta sideboarden till höger behåller vi såklart (den finns inte längre på Ikea så jag tog en annan för att tydliggöra och för att ge er följare ett förslag). Över hänger vi såklart någon av alla hans tavlor som han har idag.

Till höger om sideboarden två lampetter, som när de är tända kommer ses från alla vinklar, såväl från vardagsrum, matsal och kök.

Taklampa som tar upp de svarta bordsbenen och ny lampa i fönstret som lirar med stilen. Samt en större växt och kruka.

Gillar du?

Så fixar du stilen – inköpsställen

Matta, Mio (finns i olika storlekar)

Gardin HM Home

Fönsterlampa Mio

Dekoration knut, Ellos

Stor rottingask svart, HM Home

Lampetter deep bronze, Monlux

Taklampa svart, Ellos

Ljusbeige stol med svarta ben, Mio

Svart matstol, Mio

Sideboard svart (nu nersatt), Mio

Mango trä ask, HM Home

Brun kruka (finns i olika storlekar) Hm Home

Beige glasvas, HM Home

Vitrinskåp, Ikea

Önskar er en härlig torsdag och hoppas ni gillar min nya kategori!

Kram på er,
Jannice

Moodboard/kollage: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

20

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00