ANNONS
PersonuppgifterCookies

3 snabba belysningstips för en bättre inredning!

/

Belysningstips

Fortfarande är den stora delen av vår vakna tid mörk. Vi behöver se över vår belysning och vara noga med vilken sorts glödlampor vi köper. Både av miljöskäl men också i dessa tider med höga elpriser. Byt ut till LED först och främst.  Här är en inredning som jag gjorde under pandemin. Belysning i denna bild: läslampa, list i bokhyllan och i taket.

3 snabba belysningstips för en bättre inredning!

• Placera rummets lampor så att de alltid har en kompis. Det behövs för att belysningen ska bli optimal och inte stå ensam.

• Använd lågt placerade lampor kring soffan, för att få läsljus men också för att understryka möbelns funktion och öka samhörighetskänslan då ljuset och möbeln ligger på liknande höjd. Lampan förstärker möbeln!

• Tänk också på placeringen av lamporna. Låt dem bilda ett vågspel och undvik att placera belysningen i en rak linje på samma nivå när du tittar ut över rummet. Rummet får inte tippa med all belysning på vänster sida, exempelvis. Eller bara vara i samma höjd som fönsterlamporna.

Lycka till!

Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00