ANNONS
PersonuppgifterCookies

En favorit i repris, makeover hos kund – vardagsrum

/

vardagsrum make over , före och efter.

Tänkte börja denna vecka men en favorit i repris. Vet att många kanske missar en del blogginlägg och detta är ett roligt projekt jag gjorde i Malmö åt en kund som blev en stor förändring. Här är min makeover för deras vardagsrum.

FÖRE

Ett fantastiskt rum i anslutning med kök och hall. Här var takhöjden maxad men renoveringen var tyvärr hafsigt gjord av tidigare ägare och alldeles för moderniserad (på ett fult sätt).

Fönstren hade fått plasthandtag, stuckaturen i plast gjorde att rummets vackra sekelskiftskänsla var totalförstörd och kändes 80-tal. Jag ville lyfta tillbaka ursprungskänslan med hjälp av decor, taklister och andra detaljer.

(Kryckorna är mina på bilden, haha, det var då jag hade brutit stortån).

EFTER

Genom en färg på väggarna och vackra spegellister, nya taklister och en ny takrosett som andades mer tidstypisk känsla (från d-cor) på lägenheten blev rummet som en magisk vacker våning i Paris. Ett av mina favoritrum jag någonsin inrett. Gardinerna (från Fönstret i Lund) sitter som en smäck och är bara en förlängning av väggfärgen, något jag förespråkar i rum där det händer mycket.

Jag ville byta ut den gulnade eken som kändes 90-tal på möbler och inte alls passar in i lägenheten. Vi valde att jobba med mörka träslag något som jag lyfte från originalgolvet på nedervåningen och sedan vidare upp på över plan.

FÖRE

Ja när man ser det så här är vitt (läs nikotingult) bannemej tråkigt.

EFTER

Med lister från decor uppsatta av bästa Svensson och Son Måleri AB (rekommenderar dem varmt) målade väggar i Jura 35 från Caparol, fick rummet en tyngd och elegans som bättre gifter sig med husets ursprung. Byggjobbet har A-inredning gjort. Också toppen att jobba med.

Ett sätt jag ofta jobbar med när jag färgsätter är att lyfta ut älsklingstavlans färger ut på kuddar och annat pynt för att väva samman allt till en helhet.

Den här tavlan är köpt från en Brasiliansk sajt på nätet (stor 150×120 tror jag den är) ligger på . Den heter Triangeln (fotad i just Triangeln i Malmö) och jag har ramat in den hos Frame it by Linda på Hornbach här i Helsingborg. Hon är bäst. PUNKT.

Älskar hur man kan mixa och matcha detaljer. Här har jag hittat ljuslykta från kundens gömmor. Köpt en gåva (pussel att pussla i covidtider) tillsammans med ask ifrån Jysk och några lite mer exklusiva ljuslyktor. Dyrt möter billigt, på det vackert bord från Artwood, köpt hos Newport.

Sidobordet från Grevinnan är så makalöst snyggt att jag baxnar! Vill ha det hemma hos oss. Bland det första jag hittade till lägenheten faktiskt. Fick en central plats i vardagsrummet och ger edge till inredningen.

När jag hittar saker åt kund, blir det också att jag hittar till mig själv. Den här kaninen är en sådan pryl. Här köpte jag två och jag fullkomligt älskar den. Finns på Flowerteam i Helsingborg.

Mattans kulör går ton i ton och är en ljusare variant av kuddvalen i soffan, som är en mix av Ruth Johanna och Jysk. Sofforna är från Layered, bordet från Newport och den vackra stolen från Oscar Clothilde.

Bilden nedan visar hur allt hänger ihop! Och hur jag vävt ihop den gröna kulören på marmorn i köket, som sedan drar mer åt petroleum i övriga rum för att få en ”röd” tråd.

Köket? Ja det ser ju ut så här…

Vill du läsa mer om mina makeovers i denna lägenhet hittar du till blogginlägget om:

HALLEN HÄR
KÖKET HÄR

Färgsättningsmetoden jag jobbat med här heter analog och betyder att jag rör mig från grönt, petroleum till lite ljusare blått. Alltså tre kulörer i färgcirkeln.

Vad tycker ni så far om nedervåningen av denna pärla i Malmö?

Med denna bildbonanza önskar jag er en fin start på veckan!

Kram Jannice

22

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00