ANNONS
PersonuppgifterCookies

Inlägget innehåller annonslänkar

Hur mår ditt hem efter sommaren?

/

Höstinredning.

Semestern är slut och vardagen väntar åter. Läge för en hälsokontroll i hemmet! Hemmet är en spegelbild av soss själva, mår det inte bra, mår heller inte vi bra. Här kommer några punkter att gå igenom som gör stor skillnad för harmonin i ditt hem.

RENSA

A och O för ett harmoniskt hem är att bara omge sig med saker man tycker om. Behöver vi verkligen 20 reklamhanddukar? Allt som kan vara ”bra att ha2 samlar bara negativ energi. Gör fyra högar där hemma: spara, sälja, skänka bort och slänga. Sätt äggklockan och utmana dig själv att sortera under tidspress. Börja med en enkel låda. När den väl är rensad ger det nynenergi att fortsätta vidare i ditt hem. Men frö att vara effektiv och alert, rensa aldrig mer än en timma åt gången.

KRAFTPOSISTION

Se över sitt- och liggplatser. Kraftpostion är något vi har i oss sedan långt tillbaka, när vi låg i grottor och behövde försvara oss mot hotfulla djur och fiender. Vi vill ha stöd i ryggen av en vägg, och fri sikt framåt, ut över rummets fönster och dörrar. Så se till att soffa, fåtölj, säng, skrivbord och matsalsmöbel är placerade i kraftposition, för att du ska må bra hemma.

FLÖDE

Se till att ha ett skönt flöde. Finns det någonstans där det känns tungt? Lätta upp med ljusa kulörer, belysning och växter som skapar liv. Finns det någon plats där du har svårt att koppla av? Känns det kalt och kallt? Lugna rummet genom att lägga en matta på golvet. Häng gardiner i fönstren som bromsar flödet i rummet, en stor lampa i taket, eller klä väggarna med tavlor.

MÖBLERA FRÅN MITTEN

Att möblera från mitten gör att du skapar plats till förvaring längs med väggarna och nyttjar ytan maximalt. Rummet upplevs större och flödet blir mer harmoniskt när man inte får en tom dansbana i mitten av rummet, utan möblerna blir placerade likt stenar i en porlande bäck.

Så redo för nystart?

Moodboard – Inköpslista

• Förvaring Bookbinders design
• Fåtölj Slettvoll
• Golvlampa och Taklampa Newport
• Pläd Mio
Lyktor

Ha en fin fredag och en riktigt trevlig helg!

Kram Jannice

Kollage: Jannice Wistrand, Add Simplicity 

,

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00