ANNONS
PersonuppgifterCookies

Skapa ett fungerande, inspirerande och vackert hemmakontor

/

Imorgon tror jag det är många som börjar jobba igen. Skolorna börjar och kanske är ni många som fortfarande arbetar någon dag hemma i veckan. Mycket har förändrats efter Corona vilket gör att vår arbetsplats hemma blir allt viktigare att få till.

Jag får många frågor om hur man skapar ett fungerande men ändå rofyllt och energigivande kontor som smälter in den övriga inredningen i hemmet.

Här kommer några tips som får både dig och hemmet att må bra.

1. Håll platsen inspirerande

Vad inspirerar dig? För vissa är det underbara färger och ljusa bakgrundsbilder, för andra är det perfekt ordning och fina boxar, eller en vacker blomsterbukett! Anteckna vad som gör dig glad och fyll ditt kontor med det.

Inred den här platsen så den kan fungera även som din fristad, när du vill läsa, eller göra någon annan hobby som ligger dig varmt om hjärtat.

2. Organisera vackert

Använd dold förvaring för att skapa en fin arbetsplats samtidigt som du inte arbetar. Att lätt kunna stuva undan och datorer, pärmar, saxar och tejp är a och o för att ett lugn ska infinna sig. Bookbinders Design har fina klädda boxar och anteckningsböcker m.m. i olika kulörer som kan lyfta och binda samman arbetsplatsen med övrig inredning i ditt hem.

Oavsett om du har en fast hemmakontorsplats eller sitter i köket, bör du vid dagens slut alltid plocka undan efter dig så att jobbet inte pockar på uppmärksamhet även ledig tid.

3. Möblera i  kraftposition

Att sitta i kraftposition är a och o för att man ska känna sig trygg och kunna jobba på ett bra sätt. Att inreda i kraftposition innebär att man har uppsikt över rummet, stöd i ryggen och fri sikt över rummets fönster och dörrar. Ovanstående bild är ett fint exempel på hur man kan möblera och samtidigt låta arbetsplatsen bli en del av helheten.

Vänd ut skrivbordet, så du tittar ut över rummet och låt det bli en del av rummet!

Glöm inte att använda en bra stol, så du sitter rätt! Och ja det finns fina som både är funktionella och ergonomiska!

4. Välj inredning som passar in i övriga hemmet

Gör det mysigt och personligt. Utgå från frågan du ställde dig i punkt 1. Vad gör dig kreativ och plussa sedan ihop detta med övrig stil i hemmet.

Gör ditt hemmakontor till en härlig plats genom att mjuka upp den med växter, gardiner och bra belysning.

5. Tänk på sladdarna

Japp, så är det! Mycket förstörs av fula sladdar som skapar en känsla av oreda.

Att köpa ett skrivbord som har de praktiska hålen för sladdar hjälper dig alltid att dölja dem effektivt så klart men om du ska ha skrivbordet i mitten av rummet, använd en strömuttag för att ansluta alla dina överflödiga sladdar och dra sedan den enda sladden längs benet på skrivbordet, klipp ett litet hål i din matta och dra sladden till närmaste kontakt. Där det finns en vilja finns det ett sätt!

Detta är en gammal bild av vårt vardagsrum där jag gömt mina sladdar under mattan (kika noga så har jag dragit fram det under skrivbordet för att visa er, för att sedan skjuta under eldosan under soffbordet så då märks inte själva ”bullen”).

Önskar er en vacker söndag! Själv ska jag njuta till max av denna sista semesterdag!

Kram Jannice

Bilder: Pufikhomes, Bookbinders,
House to home, Jannice Wistrand.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00