ANNONS

Så mönstermixar du din inredning

/

Galet svårt men så bra när man går hela vägen. Så mönstermixar du i din inredning.

62c04b55b9a59b9ffc5bf5272797155b

Att mönstermixa på det här viset är ruskigt svårt. Men för att lyckas finns det några bra regler att hålla sig till.

  • Bestäm dig för en färgskala, här är den blått, vitt och rött.
  • Alla mönster bör innehålla någon av dina färger i din färgskala.
  • Mönstermixa inte två likadan mönster jämte varandra. Typ två blommiga, utan sätt då en randig kudde emellan dem två för att det inte ska bli rörigt.
  • Om du har ett likadant mönster, jobba då med olika storlekar på mönster. De får inte vara för nära varandra storleksmässigt.
  • Låt något vara enfärgat som lugnar, t ex här, överkastet, lampskärmen och mattan.
114777699c187586bbf7edaf43c58e88

Lägg upp dina mönster som tillsammans. Tapet, tyger, matta. Då ser du hur allt stämmer överens med varandra och på så vis vet du att det kommer bli bra.

97321f38aef9fc977fa3fff0f9af903d

Om du älskar mönster. Kika på programmet SVT play ”Hemma hos Arkitekten”. Första programmet med Beata Heuman och sista med Martin Brudnizki. Ja alla är bra, men dessa två har så underbart avslappnat förhållningssätt till inredning med färg och mönster. Och så makalöst duktiga. Jag lovar det är så långt ifrån de ljusa Instagramhemmen ni kan tänka er. Befriande!

Önskar er en fin torsdag!

Själv är jag på väg till Göteborg. Make och barn har gett mig två dagar i födelsedagspresent där jag får bestämma!! Whooooop! Ska bli så mysigt att komma iväg med familjen och bara mysa. Ja några inredningsbutiker är såklart inplanerade. Fick man välja så fick man, hehe.

Kram på er,
Jannice

Bild: Living etc.

:

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00