ANNONS

Inspiration tvättstuga någon?

/

Inspiration till fin och smart tvättstuga.

Efter

Skärmavbild 2022-01-17 kl. 22.49.55

Hur många är det inte som önskar ta tag i sin tvättstuga, men känner att en mörk trång liten källare aldrig kan bli ett trivsamt och praktiskt rum för tvätt?

Här har ni inspiration mina vänner!

Under alla år hade familjensorterat kläderna på golvet inför varje tvätt. Och när de rena kläderna och strumporna skulle vikas och sorteras, så gjorde de det i vardagsrummet. Någon som känner igen sig?

Familjen gjorde ett försök och köpte lite olika små backstativ och hyllor utan att egentligen sätta sig ner och planera helheten.

Den viktiga planeringen
Men till slut tog familjen tag i det hela och började med att skissa på hur tvättflödet skulle se ut. Ett önskemål var att få golvet så fritt som möjligt, så att rummet gick lätt att städa. Valet föll därför på ett vägghängt klick-in system, där alla produkter hänger från en bärlist. De passade även på att förbättra den vita färgen på väggarna och taket samt montera spotlights.

Så här såg det ute före…

Före

Skärmavbild 2022-01-17 kl. 22.50.04

Inte ens en blomma i hörnet kan fräscha upp och bjuda in till en mysig tvättstund här. Men det finns lösning på det mesta. Med ett förvaringssystem och lite färg blev tvättstugan en dröm.

Skärmavbild 2022-01-17 kl. 22.50.37

Plats till att sortera och vika
På väggen till höger om torkhyllorna, placerades praktiska arbetshyllor i lagom höjd, för enkel vikning och sortering av den färdiga tvätten. Under hyllorna monterades utdragbara korgar med namn, ett för varje familjemedlem. När tvätten är vikt och lådan fylld, så är det bara att plocka ur korgen och ta med den upp till sin garderob.

Elfa_Laundry_Cleaning_Interior_Click-in_system_Classic_2021_03_11

Efter att tvätten är klar så finns numera två alternativ för att torka kläderna, torktumlaren eller torkhyllor. Båda placerade direkt till höger om tvättmaskinen. Love it!

En matta på golvet ger en rumslig känsla och skönt att sätta fötterna på.

Skärmavbild 2022-01-17 kl. 22.50.12

Första avdelningen i rummet, direkt till vänster när man kommer in, vigdes åt djupa utdragbara backar, med etiketter för antal grader och typ av tvätt. På så sätt blev det lätt att sortera flera olika tvättar på en och samma gång. Dessutom blev det bättre överblick på vilka korgar som är tillräckligt fyllda, för att åka in i tvättmaskinen.

Skärmavbild 2022-01-17 kl. 23.20.23

En hörna för strykning
En extra smart funktion, som familjen själva kommit på, är strykhörnan. Bredvid strykbrädan, monterades en utdragbar korg för kläder som ska strykas. Ovanför korgen placerades en fronthängare, där man sedan hänger upp färdigstrukna skjortor och klänningar.

Skärmavbild 2022-01-17 kl. 22.50.50

Städprylarna fick egen plats
Familjen behövde också plats för tvättmedel, rengöringsmedel, dammsugare och annat städmaterial. Därför adderade de extra hyllor, boxar och krokar på kroklist på en av väggarna. Även det blev en succé.

Skärmavbild 2022-01-17 kl. 22.51.02

Visst blev det bra!?

Summering för en lyckad tvättstuga:

  • Skissa upp rummet och tvättflödet, innan ni åker och köper lösningen.
  • Planera in många arbetsbänkar i lagom höjd.
  • Märk backar och hyllor med namn, grader och typ av tvätt.
  • Gör tvättstugan trivsam genom att placera växter och prydnadssaker även här.

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

Jobb och bilder: Elfa Sverige

.

11

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00