ANNONS

3 skäl att inreda efter Feng Shuins verktyg

/

För mig är Feng Shui inte bara ett inredningsverktyg utan att sätt att leva. Här kommer 3 skäl varför du bör inreda efter Feng Shuins filosofi.

1 Välbefinnande och välmående

Du uppnår en hållbar harmoni som främjar välbefinnande och välmående. Idag letar vi efter ett sätt att må bra i motvikt till alla stress, information och intryck vi utsätts för dagligen.

När det finns för många saker, färger och former i vår närhet konkurrerar de ut varandra. Alla yttre intryck i vår miljö skapar impulser och ger oss budskap som sätter ingång våra tankar och lustar till olika saker. Genom att medvetat använda den här kunskapen skapar man förutsättningar för att på ett enkelt sätt uppnå sina mål. Praktiska exempel kan vara:

  • Med rätt färger och material kan man balansera upp ett rum så det känns mer välkomnande.
  • Vi kan skapa trygghet genom att placera skrivbordet eller sängen i kraftposition, med uppsikt över rummet och med vägg bakom oss som stöd.
  • Genom att sätta symboler i vårt hem eller på vår arbetsplats, kan vi ständigt påminnas om vad vi behöver förändra i våra liv och därmed ta ett första steg till förbättring.

2 Du kan medvetet påverka din vardag

Du kan påverka din vardag och ditt mående genom att inreda med det du behöver för stunden. Behöver du stressa ner, omge dig med jordande material. Behöver du lättare koppla av och sova bättre, omge dig med sköna textilier och svala kulörer. Behöver du kompensera kylan och mörkret i vinter, ta in värmande toner och tvärtom på sommaren, lätta upp din inredning och skapa ljusa skira toner.

3 Sätt upp mål i ditt liv och nå dem

Du kan påverka ditt liv genom att arbeta med tankens kraft. Vill du förbättra din relation till dig själv. Välj ut en plats i ditt hem, med ett kort på dig själv, eller något annat som du tycker om. Placera en vas med blommor, tänd ett ljus om kvällen och pyssla om platsen lite extra. Genom att rå om platsen, rår du automatiskt om dig själv och tänker goda tankar. Det är helt enkelt som idrottspsykologi. Carolina Klüft såg sig själv lyckas i tanken, innan hon gjorde det irl på idrottsplan. Eller som ovan. Har du en dröm om att få arbeta utomlands. Lägg några böcker som symboliserar din längtan, en bild på gatan du vill bo på och höj energierna kring platsen med en bukett blommor.

Tankens kraft är magisk och bör INTE underskattas.

Önskar er en fin start på veckan! Jag är åter på kontoret (inte varit här sedan den 8 december) så det känns härligt att vara igång igen!

Kram Jannice

Bilder: Slettvoll

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00