ANNONS

Moodboardskolan – exempel pojkrum, från moodboard till verklighet

/

Moodboardskola

Moodboard pojkrum

Skärmavbild 2022-01-14 kl. 08.44.34

Att bestämma möblerna, textilierna, kulörerna, träslagen samt tapeten och metallerna gör att man lätt och överskådligt kan visualisera utfallet.

Ovan ser man hur allt håller ihop och i detta fall, pojken som önskade det blå rummet, kan lätt se hur det ska bli. Här har jag också valt de ”riktiga” möblerna i moodboarden. Då blir skissen som en inköpslista, du behöver inte göra jobbet två gånger och det är lätt att byta ut något och ersätta det med något annat när det är digitalt.

Resultatet

IMG_1894

Börja alltid med en rejäl rensning. Välj sedan en dold förvaring som är a och o i ett barnrum för att skapa ett lugn och förutsättningar för en god sömn.

IMG_1888

Tapeten med sina vertikala linjer ger en optisk illusion av en högre och luftigare takhöjd. Den beiga tonen jordar och skapar lugn.

IMG_1887

En sänggavel och en välplacerad säng i kraftposition (med stöd i ryggen av en vägg och uppsikt över dörr och fönster) skapar trygghet till barnet och ger en bättre sömn.

IMG_1895

Pojkrummet före min makeover

IMG_4907

Innan min makeover såg det ut så här. Den lekfulla starka blå tonen och designen på förvaringen förstärker den barnsliga känslan på rummet.

Sonen i familjen önskade ha mer ”vuxet” och ville ha en känsla av hotell (som jag tidigare gjort åt honom i deras sommarbostad).

Visst blev det fint! Det inger ett lugn för vila samtidigt som det inbjuder till kreativitet när och inspiration till att måla när han såväl önskar.

Önskar er en härlig fredag och en riktigt fin helg!

Hoppas ni gillat min moodboardskola, på söndag sammanfattar jag allt i ett inlägg.

Kram på er,
Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00