ANNONS

Moodboardskolan – Från moodboard till verklighet

/

Moodboardskolan med addsimplicity, Jannice Wistrand – Från Moodboard till verklighet.

När man gjort sin moodboard brukar jag likna den vid ett företags grafiska profil. Ett ramverk för dina färgval, träslag, metaller, men kan också fungera som en inköpslista rum för rum, där du kontrollerar att allt blir som du vill att det ska bli, innan du köper möblerna, dekorationen och textilierna. En slags ”pre-decoration”.

Här är ett exempel på moodboard jag gjort och utfall i verkligheten.

Jenni Nyström Fastighetsförmedling

Moodboard

Skärmavbild 2022-01-12 kl. 06.44.54

När jag presenterar till kund försöker jag alltid göra så likt verkligheten som möjligt. Men det viktigaste av allt är för mig att titta på kundens logotyp, kärnvärden och vision för att skapa en så rättvis inredning som möjligt som redan vid ingången tala om för såväl kund som anställda vad de står för.

Så många gånger jag besökt företag med flashiga hemsidor, och vid besök på kontoret, fallerar hela upplevelsen och idén om företaget. Allt som oftast får inredningen läggas åt sidan, eller skötas av den mest inredningsintresserade på jobbet, och hjälp vad fel det kan bli. Att tro att man sparar in pengar här är helt fel. I slutändan blir kostnaden bara större.

Ett tips är att ställa sig frågan innan du skapar din moodboard:

Vem vill du vara i ditt hem? Vad vill du känna? Uppleva? Bra frågor att ställa sig. För med inredning kan du påverka din vardag, välmående och välbefinnande.

Verklighet

Skärmavbild 2022-01-12 kl. 06.43.07

Jag bestämde mig tidigt för valnötsväggen då den andas elegans, tyngd och pålitlighet, vilket man vill känna när man gör sin livs största affär hos en mäklare.

Blågrå ton satte jag på möbler för trygghet, med terracotta och mässing som den värmande accenten på blommor och textil i ett av konferensrummen.

Skärmavbild 2022-01-12 kl. 06.43.36

Ett bra tips för att skapa en exklusiv inredning, med tyngd är att lägga lite extra pengar på snygga lampor. Finns inget som gör så stor skillnad. Här bestlite från Gubi.

Skärmavbild 2022-01-12 kl. 06.43.48

Skrivbord och skrivbordsstolar däremot köpte jag från Ikea.

Skärmavbild 2022-01-12 kl. 06.43.59

Att göra det där lilla extra, som att platsbygga en fejk-kamin (från Spismiljö) som välkomnar och skapar den där lägereldskänslanav samhörighet (som vi har i oss sedan långt tillbaka) på kontoret, kan göra stor skillnad för såväl välbefinnande som kundrelationen…

Nej nu måste jag sätta fart här. Ska sätta mig i bilen upp till Falköping. Monlux har nya produkter på gång och jag är så spänd på att få se första prototyperna, och sedan en liten kick-off på det. Prata framtida planer!

Ha en fin dag kära ni!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00