ANNONS

Tips att tänka på för en harmonisk helhet av din juldekoration

/

Tips att tänka på för en harmonisk helhet av din juldekoration.

Skärmavbild 2021-11-29 kl. 15.12.22

Traditionell jul, glamourös eller naturinspirerad? Oavsett vilken stil du har, så har jag några tips för att få en skön harmonisk helhet av din juldekoration så den smälter samman med övrig inredning och känns hållbar från år till år.

Skärmavbild 2021-11-29 kl. 15.15.57

Håll dig till din färgskala

Välj att hålla dig inom din färgskala. Gillar du starka kulörer i ditt hem, jobbar du med starka kulörer i ditt julpynt. Har du ett hem med dämpade kulörer med mycket svärta i sig, ja då jobbar du kanske mer med den roströda tonen. Har du istället pastell i din inredning, kanske gammelrosa och mässing eller guld får värma ditt hem.

Skärmavbild 2021-11-29 kl. 15.16.26

Följ din stil

Att följa sin stil, även när det kommer till högtid är en bra grundtanke för att inte pyntet ska ta över och för att helheten ska bli så bra som möjligt. Låt oss säga att vi har en klädd hotellyxstil i dämpade kulörer och tar in den traditionella röda tonen, med klassiska tomtar och allmoge ljusstakar. Detta hade då skilt sig alldeles för mycket och därmed tagit för mycket plats och stuckit ut. Hade man istället valt vitt, mässing och stora maffiga buketter av amaryllis hade stilen mellan juldekorationen och den befintliga inredningen gift sig bättre med varandra, och därmed skapat ett vackert sammanhang.

Skärmavbild 2021-11-29 kl. 15.16.13

Samla din samling

Samla din samling. Jobba hellre på några platser i hemmet än att ställa ut tomtar lite överallt. Välj dina platser med omsorg, t ex på en sideboard som du ser både när ni tittar på tv, äter eller lagar mat i köket.

Skärmavbild 2021-11-29 kl. 15.16.39

Ping, ping, ping

En kudde gör inte julen. Med det menar jag, se till att den kulören du valt att dekorera med i jul återkommer på 3 ställen i rummet för att du ska få en helhet på din inredning. 3 ggr är lagom (ping, ping, ping) får att det ska kännas lugnt och att inte bli för plottrigt. Med 3,  menar jag inte 3 saker, utan 3 platser i rummet som bär kulören. Det kan vara ljusstakar, en tavla, textilier i en soffa osv.

Jag hoppas mina tips kan bidra till en vackrare och mer harmonisk jul för er alla! Iaf när det gäller det dekorativa i hemmet!

Kram Jannice

Bilder: Sköna hem

:

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00