ANNONS

Svårt att göra sig av med personliga saker…

/

Feng Shui och förvaring

Elfa_Hemma-hos-Sjastad_hall_garderob_inredning

Under ett årtionde hinner massvis av saker du gillar förändras och livet likaså. Man samlar på sig saker när trender kommer och går. In en undersökning* visar att 73 procent av svenskarna känner en lättnad efter att ha rensat bort prylar i hemmet. Och visst är det väl en fantastisk känsla när man rensat, varit på återvinningen och sedan kommer hem till ordning och reda?!

Idag tänkte jag ger er insikter och tips för hur man bäst uttrycker sin personlighet i sitt hem genom sina tillhörigheter.

Det är inte ovanligt att uttrycka sin identitet genom olika personliga prylar i hemmet. Dock är det viktigt för trivsamheten att inte låta alla sina ägodelar ligga framme hela tiden. Enligt undersökningen har många svenskar (84 procent) saker hemma som är svåra att göra sig av med. Det kan vara en god idé att avsätta tid för att rensa bland prylarna, ordna bättre förvaring eller möblera om.

Bland de saker som är svårast att göra sig av med finns ( i ordning):


• foton


• arvegods


• favoritkläder


• skor


• barnens teckningar

IMG_8472

Undersökning visar att hela 7 av 10 svenskar har lådor med prylar som de inte har öppnat på ett år. Förmodligen eftersom många inte har lust att städa och sortera. Med bra förvaring blir det enklare och roligare att hålla ordning, få undan det man inte vill ha framme och framhäva det man vill ska synas. Små detaljer gör stor skillnad som kan resultera i ett trivsamt och inte minst personligt hem.

Nästan alla (90 procent) anser att det är viktigt med förvaring när man väljer bostad, och för 69 procent av svenskarna påverkas stämningen i hushållet negativt av oordning i hemmet. För att förebygga detta och upprätthålla välmående hemma är det därför av vikt att ha goda städrutiner samt bra förutsättningar för att kunna sortera undan prylar som används under dagarna.

Smarta och praktiska förvaringslösningar underlättar sortering av det man vill skänka eller sälja, samt behålla för framtiden.

IMG_8461

5 tips f om personlig inredning

För att kunna bygga upp ett hem med ordning och harmoni krävs tid och omtanke. Här tipsar jag om olika sätt att optimera yta såväl som inredning – allt för att på bästa sätt ge ett personligt intryck.

  • Sortera ut godbitar ur trenderna – inred med prylar som ditt hjärta slår ett extra slag för, så hemmet fungerar i längden också.
  • Investera bara i saker du älskar – slopa slit och släng kulturen, satsa istället på inredning som du verkligen behöver och som har bra kvalitet.
  • Ge inredningen tid – samla inspiration, moodboards och testa dig fram med olika kombinationer. Prylarna hittar till slut sin rätta plats!
  • Rensa och behåll bara saker du verkligen gillar– under åren samlar vi på oss massvis, se till att sälja eller ge bort saker regelbundet och omge dig istället med saker du gillar.
  • Mixa och matcha – blanda gärna nytt med gammalt, ljust med mörkt, mönstrat med enfärgat. Det ger en betydligt personligare känsla i hemmet och en dynamisk helhet när man lyckas få en fin balans i inredningen.
IMG_8463

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

* Sifoundersökning på uppdrag av förvaringsföretaget Elfa

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00