ANNONS

Projekt Malmö – Före och efterbilder gästrum

/

Makeover gästrum, före- och efterbilder.

IMG_2391

Det var några veckor sedan jag visade före och efterbilder från mitt projekt i Malmö. Hade ju helt glömt bort att jag även hade gästrummet kvar att skriva om. Tyvärr har jag ingen bild på helheten när soffan och balkongdörrarna är på plats tillsammans, men håll till godo med det som finns.

FÖRE

IMG_3506

Ett rum som var ett extrarum tidigare, och som skulle bli med balkong. Här hade kunden önskemål om att sätta in en bäddsoffa och samtidigt vill vi göra det till ett hemmakontor i dessa tider, när så krävs att jobba hemma.

Jag tyckte det kändes litet och trångt och färgsättningen tillsammans med golvet gjorde inte rummet luftigare.

Mannen i familjen hade drömt om en tavelvägg med  familj och släkt, samt en världskarta på något sätt då familjen reser mycket i sitt jobb och bott på många platser i världen.

Jag ville skapa en plats åt familjen att sitta och njuta av att både resa i tid och rum samt extrabäddar för besökande.

EFTER

IMG_2391

Samma valnötsgolv las in som i övriga rum på våning två. Jag valde en rätt kaxig tapet i mörkgrått och vitt som gav konstrast och karaktär till rummet. Blev vackert till tavelväggen och istället för en tapet med världskarta som jag fick jobba hårt med att fåt bort (haha) köpte vi en jordglob, som nästintill gav en engelsk känsla till inredningen.

Älskar hur tavelväggen gifter sig så fint med tapeten.

IMG_1205

I detta rum valde jag tillsammans med Fönstret i Lund mörkare gardiner som tog upp ränderna i tapeten, och en ljusare gardin bakom som vackert ramar in dörrarna ut mot balkongen som nu är byggd.

Bäddsoffan hade inte kommit den dagen jag lämnade över nycklarna så bilden med soffan är kundens egna, innan piffet. Bäddsoffan är från The Sofa Store.

IMG_0098

Det blev ett skönt rum med två funktioner. Extra sovsäng när barnen kommer hem med respektive, samtidigt som det blev ett representabel och värdigt hemmakontor.

IMG_0099

Skrivbordet är ett arvegods från 1800-talet som vi lät fräscha upp med ny bets för att det skulle lira bättre med övrig inredning och golv.

IMG_2388

Skrivbordslampan hittar du en liknande här och stolen här.

Är du nyfiken på fler rum från denna lägenhetsmakovern eller fler före- och efterbilder kan du kika in här för mer inspiration.

Önskar er en fin söndag och första advent. Hoppas den blir lugn, fridfull och mysig, som sig bör.

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

:

7

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00