ANNONS

Kraftposition för en trygg och skön möblering

/

Kraftposition för en trygg och skön möblering

Skärmavbild 2021-10-19 kl. 09.21.12

Sätt dig i kraftposition

Inom Feng Shui talar man om kraftposition. Det anses vara mycket viktigt och är grunden till en trygg och harmonisk inredning.

Vad innebär det konkret? Jo, vi människor vill eftersträva att stå eller ligga i kraftposition. Det är något vi har med oss sedan lång tillbaka när vi låg i grottorna och behövde försvara oss mot oinbjudna. Helt enkelt vi behöver ha uppsikt över dörrar och fönster för att känna oss trygga!

Ställ sängenskrivbordetsoffanarbetsbänken i kraftposition. Alltså, så att du har en vägg, eller stöd bakom ryggen, på båda sidor och fri sikt framåt. Då känner du dig trygg – du har stöd och uppsikt över rummet, och utesluter därmed obehagliga överraskningar. Det finns studier som bekräftar att vi blir oroliga om vi inte vet vad som försiggår bakom ryggen.

Skärmavbild 2021-10-19 kl. 09.21.40

Med kraftposition menar vi:

  • en stabil ryggstöd på båda sidorna, fri sikt framåt

Kraftposition kallas ibland för ”armchair position”. Tänk dig en fåtölj med hög rygg, armstöd och fotpall, så kommer du ihåg det lättare.Vi har känslan om kraftposition inbyggt i oss.

Gör ett test själv! Hur ofta sätter du dig med ryggen mot dörren om du har möjligheten att välja plats först i exempelvis ett konferensrum eller i en matsal? Skulle du till exempel känna dig trygg att sitta vid ett skrivbord och veta att det finns en stor ingång, samt dörr bakom dig, som du inte har uppsikt över?

Bilden från vardagsrummet här ovan är tagen ur kraftposition, där du har ryggen mot en vägg när du sitter i soffan och därmed en trygg och skön uppsikt över rummet framför dig!

Ha en fin dag!

Kram Jannice

Bild: Oscar Properties, Styling Lotta Agaton

:

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00