ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Före- och efterbilder, moodboard och inköpslista på makover sovrum

/

Moodboard och före-och efterbilder sovrums makovern

Skärmavbild 2021-09-29 kl. 13.48.08

Igår visade jag er filmen från vår makeover hos familjen i Dalby. Idag tänkte jag visa er före- och efterbilder samt mina tankar kring min inredning.

Ovan ser ni min moodboard som ligger till grund för inredningen. Och här har ni min inköpslista om du vill skapa något liknande i ditt eget hem.

Inköpslista

Sidobord Mio, just nu på rabatt.

Puff off-white Jysk

Matta Stoense från Ikea

Loungestol, makalöst skön och så fin för det priset. Kan verkligen rekommendera denna stol som finns i 3 utföranden.

Bordslampa från Mio, finns i en mängd kulörer.

Gardin, veckband nu med 25% rabatt, Ellos.

Veckad lampa från Lagerhaus

Sänggavel från Jotex

Vägglampa Nymåne Ikea

Nattduksbord från by Crea

Poster från HM Home

 Före

Rummet var trångt och praktiskt, det hade inte fått någon kärlek då föräldrarna hade lagt fokus på barnens sovrum, en vanlig förklaring som jag ofta får höra som inredare. Då vill jag påminna om en liknelse på flygplanet. Syrgasmasken först på sig själv, sen på barnen. Hur ska du kunna orka vara en bra förälder utan att ha en bra plats att sova, vila, samla kraft, koppla av och njuta på?

Sovrummet är det näst viktigaste rummet efter hallen så det är hög tid att ge det lite kärlek om du inte redan gjort det.

Paret hade köpt by Creas nattduksbord men fick bara rum med ett då rummets garderober hade slagdörrar som tog onödig plats när de öppnades.

Vita väggar och inga gardiner ger en omysig lite kall känsla  och den hårda träribbade sänggavel bjöd inte in till stunder att ligga och läsa en bok och koppla av.

0z6a6584.jpg

Efter

Elfa har precis fått en dörr i nyansen Misty Green vilket jag direkt kände jag ville ha på hela rummet. Ogillar när man har olika intryck i ett rum. Att få ihop det till en helhet med garderobsförvaring och väggar i en kulör blir så mycket bättre.

Jag valde en skandinavisk stil (något jag sällan brukar göra, dels för jag inte har det själv, och dels för att mina kunder inte efterfrågar det) men jag själv tycker det både var så roligt att jobba med ljusare kulörer och träslag och jag tycker det blev så vackert och rofyllt. Jag tog naturligtvis inspiration från parets övriga rum som andades design klassiker från Norden och en ljus fräschör.

Budgettips!
Lägg ihop två mattor på golvet är ett riktigt budgettips! Perfekt att skapa en stor matta på. Bara lägg ihop och zickzacka lätt och ”kamma ihop med händerna” över varandra så ser det ut som en hel matta efter några dagar.

Genom att vi satte skjutdörrar fick nu plats med det andra sängbordet som tidigare fick stå på andra sidan rummet och agera kläd betjänt.

Elfa_Clothing_Interior_Click-in_system_Decor_2021_06_6900

Före

Att jobba med förvaring på det här sättet gör att man kan flytta runt hyllplan, lådorna och hänget när helst andan eller ny säsong faller på. Plus att man får bra förvaring ända upp till tak, nyttjar hela ytan, utan att samla damm.

Efter

Detta är ett mycket vanligt sovrum och ett ännu vanligare problem med förvaring som är opraktiskt och tar plats med sina slagdörrar. Att sätta skjutdörrar och som här med en belysning, ger både funktion och skapar en vacker stämning till rummet.

Efter förvandlingen skulle jag vilja påstå att rummet blev 20 kvm större. Färgen som livar upp men ändå håller om, möbleringen som inte tar skrymmande plats och belysning som nu kom till på fler platser vilket ger rummet mer energi och bättre flöde.

Att hänga gardiner i rummet lugnar och bromsar också energierna vilket gör att man sover bättre och man får till den där omhuldande vackra hotellkänslan vi ofta eftersträvar i våra sovrum.

För det kan du känna om du varit på ett bra hotell, enkelheten men trots avsaknaden av massa prylar, blir känslan omhändertagande och mysig.

Före

En Malmbyrå som inte hade speciellt praktisk förvaring och en stol som fick agera klädförvaring. Nu när vi skapade så smart garderob fick jag plats till ett vackert sidobord, med personligt ting som ger ro för själen, samt en skön fåtölj att sitta och kanske läsa en bok i med dörren öppen mot den vackra bakgården en ljummen sommarkväll.

Efter

Puffen är perfekt att sätta ner ändan på när man tar på sig, ställa väskan på när man packar. Eller att lägga överkastet och dekorationskuddarna på om kvällarna när det ska sovas.

Skärmavbild 2021-09-29 kl. 11.18.10

Här kan ni blippa QR-koden för att se filmen för dig som inte gjort det. Eller skrolla ner till nästa inlägg här nedanför.

Nu är jag nyfiken! Vad tycker ni?

Önskar er en underbart fin start på denna vecka!

Kram Jannice

Bilder: Isak Sjöström samt Jannice Wistrand

:

23

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00