ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Projekt Malmö – före och efterbilder KÖK

/

Projekt Malmö – före och efterbilder KÖK

Idag har vi kommit till min förvandling av köket hos min kund i Malmö. Förra veckan visade jag er hallen, som går ihop även med köket. Ni kan se min makeover här.

FÖRE

Det var inget fel på köket som sådant, så vi beslöt att bevara det svarta köket. Jag gillade det och det gick fint ihop med det svart-vit-rutiga golvet som tillkom i hallen. Köket går ihop med vardagsrummet som ni ser lite längre ner och därför var det viktigt att det skulle bli en helhet.

IMG_3491

I min moodboard ville jag att träslaget skulle var mörkbrunt, därför störde jag mig på den bokfärgade träslaget i köket, så vi beslöt oss för att måla det som syntes vid fläkten. Detta uppdaterade även köket och det kändes mer 2021.

Den gröna marmor ville jag skulle komma igen i övrig inredning för att inte stå ensam som den gjorde nu, utan bindas samman med övriga rum.

EFTER

IMG_2440

Här är träslaget i vid köksfläkten målat svart och det gröna har lyfts ut i rummet. Valet av mässing gör att lägenheten andas mer elegans och tidlös känsla än de moderna möbelvalen tidigare.

IMG_2431

Det vackra bordet lät jag urduktiga snickaren Martin Israelsson på Stucco Maestro snickra ihop. Med illäggsskiva kommer familjen enkelt kunna bjuda hem och duka för resterande familj och vänner när det är dags. Men till vardags är 1,65 som det är nu lagom stort. Letade febrilt efter ett gammalt bord men fann inget som var i rätt storlek, och med rätt förlängning, och då får man fixa det själv.

IMG_2456

Stolarna hämtar hem den gröna tonen och du hittar dem här, och de vackra gardinerna är uppsydda hos Fönstret i Lund.

FÖRE

IMG_3495

Helheten där vi ser rummen hall, kök och lite av vardagsrummet i ett. Tidigare hade kunden en modernare stil, men ville följa husets årtal och jag föreslog en mer klassisk fransk stil med vackra stuckaturer, eleganta möbler och mjuka vänliga former.

EFTER

IMG_2432

En grå väggfärg som går ton i ton med hallen, där vi även målade in och platsbyggde kaminen. De svarta köksluckorna går igen i Monluxspegeln i hallen och i kaminen i vardagsrummet vilket binder samman allt till en helhet.

Golvet var supergammalt så vi valde att jobba med varsam hand för att inte förstöra något av originalkänslan.

Svart, grått, beige är baskulörerna med grönt som accentfärg.  Metallen är mässing och träslaget mörkbrunt. Nästa vecka bjuder jag på bilder från vardagsrummet.

Hoppas ni får en fin söndag!

Kram Jannice

Bild: Jannice Wistrand, Add Simplicity

:

20

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00