ANNONS

Växtlighetens betydelse och en utmaning!

/

Stora växter hjälper till att skapa harmoni i vår inredning.

blogg utehus grönska

Många har stora fönster i sina hus. Har ni tänkt på vilken skillnad det blir på dessa rum beroende på vilken årstid det är? Just nu är det grönska på utsidan som också påverkar vår hem på insidan och som ger grönska till vår inredning.

Visste du det här om växter?• Ett rum med växtlighet kan ge samma känsla som när vi befinner oss ute i naturen


• Inomhusklimatet blir bättre om du har friska växter runt omkring dig


• Luftfuktigheten blir högre, vilket är viktigt här uppe i norr där vi till största delen av året har det kallt och torrt inomhus


• Det finns en hel del växter som renar luften, vilka finner du på Nasas hemsida 


• Undersökningar visar att sjukfrånvaron minskar om man har mycket gröna växter på sin arbetsplats


• Patienter blir fortare friska och behöver mindre smärtstillande mediciner om de har växter omkring sig


• Utsikt över grönt landskap kan få människor att tillfriskna snabbare, det har visat sig att till och med en tavla med naturmotiv kan ge effekt


• Genom att placera ex en benjaminfikus vid din dator har man sett att det tar bort en del av strålningen, mer om dessa växter med dess egenskaper kan du läsa på Nasashemsida, där det forskas en hel del i ämnet.

Så tänk på vad viktigt det är med gröna växter i din inredning. En utmaning till er alla där ute.

Köp dig en riktigt stor växt och placera i ditt vardagsrum eller någon annanstans i ditt hem.

Märk vilken skillnad den gör för välbefinnandet och harmonin i rummet. Titta bara på ovanstående bild, så underbart vackert det blir med den stora fiolfikusen i hörnan av rummet. Den ger både kraft och energi, men samtidigt ett lugn till miljön. Och tänk vad den kommer göra för helheten när löven faller av träden utanför fönstret senare i höst.

Kram Jannice

Bild: Pinterest

.

.

13

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00