ANNONS

Förändringen av trappan som blev en vacker möbel!

/

Före- och efterbilder på ett av mina projekt i vår.

En trappa i våningen jag inrett i år i centrala Malmö fick nytt liv och blev som en vacker möbel mellan plan ett och två.

FÖRE

En helt vanlig trappa. Varken bu eller bä. Gardinen i fönstret åt upp ljuset. Ledstängerna kändes ouppdaterade och halltrappan blev bara en passage.

Spaljén kändes simpel, och höll inte alls måttet med övrig inredning som jag skapat.

EFTER

Vi höjde spaljén till lagstadgat mått (för låg innan). Jag lät Martin på Stucco skapa nya svarvade vackra ribbor och ny form på både pelare och ledstång. Trappstegen, ledstängerna och ribborna blev svarta, skapade kontrast och smyckade hallen.

Resultatet blev en trappa som numera fungerar inte bara som en passage utan även som en möbel. Dess svartvita utförande och sirliga form på ribborna flirtar med franska parisiska stilen som går igen i det svarta marmorgolvet nere i hallen.

På väggen hängde jag upp (på liv och död) familjens hattsamling från alla resor i världen. Ja jag busade lite med dem och hängde upp en från mig också, som ett minne.

Kristallkronan flyttade jag till mitten av trapphuset för att få en fin balans!

Visst blev det skillnad?

Önskar er en fin söndag!

Stor kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00