ANNONS

Gör ditt hem redo för sommaren – mina 6 bästa inredningstips

/

Gör ditt hem redo för sommar

blogg slettvoll_essex_moor

1 Storstäda

Sätt igång och vårstäda. Faktum är, genom att öppna fönster, få in friskluft, putsa fönster och damma av ytor med blöt trasa skapas nya energier till huset eller lägenheten.

2 Rensa i röran

kitchen addsimplicity

Med våren och sommaren kommer ett behov av att rensa ut.

Börja med kläder och gå sedan på skåp med exempelvis alldeles för många muggar eller skålar som aldrig använts. Du vet bäst var som behövs rensas. Sälj eller skänk det du inte vill ha kvar. Ge bort till en vän som skulle bli glad för dem. En bra sak att fråga sig är: Kommer jag använda dessa eller kommer det finnas muggar jag hellre använder? Om svaret är att du hellre använder något annat, är beslutet lätt. Gör dig av med dem. Omge dig bara med saker du använder och tycker om. Det är en skön befriande känsla att inte ha en massa saker. Du ska äga dina saker inte dem dig.

3 Möblera om

havsutsikt

Kanske har din soffa varit riktad mot kaminen vinterhalvåret. Nu är det kanske det är dags att vända den mot trädgården och altandörrarna för att få ut maximalt av sommaren. Nu kommer en tid då dörren ofta står på glänt och gränsen mellan ute och inne suddas ut (som Ernst hade sagt) så gör det bästa av din möblering.

4 Byt ut textilierna

vit soffa

Förr i tiden var vi duktiga på att vinterbona och sommarbona våra hem. Genom att lätta upp inredningen med svala ljus toner, skira textilier och stoppa undan fårskinn och tung sammet, ger du en härlig sval krispig känsla till ditt boende.

Byt också ut ljusare textilier på dina kuddfodral, och varför inte låta soffan få en vårlig ljus ton med ett nytt överdrag? Även textilier med mönster som randigt och blommigt ger effekten av en somrig känsla.

5 Investera i nya växter

blogg hortensia

Att ta in mer blommande växter så här års med vacker grönska skapar sommarkänsla på ett kick. Vad sägs om att köpa hem några pelargoner till köket, ett väldoftande citronträd till uterummet och ett härligt olivträd till vardagsrummet? Var noga med ditt val av blombukett. Inget ger väl en sådan härlig sommarkänsla som en sirlig bukett på bordet?!

6 Möblera terassen och balkongen

terass balkong

Än så länge är kvällarna svala, men så plötsligt kommer solen fram. Då är det gott att  ha förberett sin uteplats med utemöbler, en skön pläd att svepa om sig med och växter som skapar en ombonad känsla. Glöm inte belysningen. En ljusslinga skapar magi och gör kvällarna längre. Rummet intill blir dubbelt så stort. När det gäller uteplatser, jobba med naturmaterial och naturfärger som gör att ute och inne vävs samman till en lugn och harmonisk helhet som blir ett med naturen!

Get ready for summer!

Lycka till!

Kram Jannice

Bilder: Slettvoll, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Ikea

.

.

17

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00