ANNONS

Vardagsrum projekt Stockholm, före- och efterbilder

/

Inrednings makeover vardagsrum.

IMG_1835

Då var det dags igen för bilder från mitt inredningsprojekt i Stockholm. Idag visar jag er vardagsrummet!

FÖRE

IMG_4892

Ni som har följt med på detta projekt vet att förra ägaren målade den vackra fiskbensparketten vit (eh?!!!). Ni kan nästan se mönstret här ovan. När jag kom upp till Stockholm i september hade kunden mörka soffor och ett mörkt bord vilket gav stor kontrast till de vita väggarna och golvet.

De stora fyrkantiga fönstren utan gardiner gav också ett litet hårt intryck till helheten. Detta tillsammans, gör att rummet känns lite ofärdigt och inte riktigt håller ihop.

Om man istället tänker i varsamma övergånger och motsatsförhållanden blir resultatet lugnare och mer harmoniskt.

För mig var det också viktigt att följa husets stil och arkitektur. Byggt på 30-talet, så en touch av art deco gav en passande elegans till hotellkänslan kunden ville åt.

EFTER

IMG_1815

Möbelringen behöll jag till viss del men adderade två extra sittmöbler. Kantiga soffor mötte runda mjuka former på fåtöljerna. En mycket större matta som antingen möblerna står på eller två tassar av möblerna står på. Ett mer proportionerligt  bord (inte så stort som tidigare).

Gardiner blev också ett vackert inslag till rummet som mjukar upp väggkanten mellan matsal och vardagsrum.

FÖRE

IMG_4922

Jag ville mjuka upp och skapa ett rum för samvaro och vackra intryck. Detta rummet är stort och väggen rakt fram väldigt tom och svår att inreda.

EFTER

IMG_1820

Jag kände direkt att den stora väggen skulle kläs in med en bokhylla. Jag skissade och Mathias Mörlin på Belo Bygg (kan varmt rekommendera detta företag) designade och gjorde min idé till verklighet. Hörnan där kistan stod, blev perfekt läsplats med utsikt över nedervåningens alla rum och öppna spis.

En ton på väggarna, Gryning från Jotun, gör känslan i rummet mer ombonad, den håller om och gör vardagsrummet mer inbjudande. Golvet slipades så den vackra fiskbensparketten kom fram.

Tonerna jag valt (och som jag faktiskt alltid väljer) håller en dämpad ton för att nå bästa resultat för avkoppling och lugn. Det finns en hel del forskning som påvisar detta. Även om Feng Shuin hävdat detta 3500 år nu, hehe…

IMG_1949

Riktigt nöjd med att vi byggde in vedförvaring i bokhyllan. Det är inte bara funktionellt utan skapar också en värme till bokhyllan och inredningen. Kunden valde ut bara böcker som tilltalar henne och ger något gott för själ och sinne. Härligt.

Goals – att BARA omge sig med saker som man tycker om.

IMG_1996

Hörnan där den stora kistan stod utnyttjades inte optimalt. Istället blev det en plats för avkoppling och ett vackert sätt att skapa liv och energi på en annars outnyttjad yta.

Gillar ni?

IMG_1821

Här kommer inköpsställen:

• Platsbyggd bokhylla, Jannice och Mathias, kontakta oss för prisförslag. • Kulör, Gryning, Jotun. • Soffor och matta, Layered. • Soffbord, fåtölj och sidobord, Slettvoll. • Gardiner, Gotain. • Lampor och pläd, Newport. • Kuddar, Jysk, Artwood, Layered.

Nyfiken på de andra rummen som jag visat hittills från detta projekt? Master bedroom hittar du här. Matsalen hittar du här.

Ha nu en riktigt fin Kristihimmelfärdsdag, själv ska jag ta en utflykt med familjen till Malmö.

Kram på er, Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

18

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00