ANNONS

Bästa inredningstipsen för trångbodda – compact living

/

Bästa inredningstipsen  – compact living 

anna gillar

Se hit alla som bor på små ytor! Här är ett ursnyggt exempel på hur du kan jobba om du är trångbodd. Nedan, mina bästa tips när det gäller compact living:

Skapa en helhet av möblerna

I den här lägenheten har man jobbat med ett träslag som går igen som en röd tråd i lägenheten. Den snygga rumsavdelaren blir som en möbel och tar vackert upp bordets ben och sängen.

ljuset

Jobba med så lite färger som möjligt

En enhetlig färgsättning gör att lägenheten eller det lilla huset upplevs större. Varje kulör i en inredning, gör att rummet kortas av och upplevs mindre. Så jobba hellre ton i ton och i nyanslika färger, än i hårda kontraster.

Ljusa kulörer förstorar

Ljus färgsättning gör att rummet naturligtvis får mer ljus och därmed upplevs rymligare. Se också till att släppa in så mycket naturligt ljus som möjligt. Jobba helst med vita gardiner, och se till att skapa en illusion av att fönstren i rummet är maximala. Alltså häng en gardinskena i taket och häng hellre gardinerna på väggsidan än för fönstret.

ljus

Dold förvaring

I små utrymmen är det än viktigare att hålla en avskalad lugn känsla. Jobba därför med så mycket dold förvaring som möjligt. Då får du en harmonisk känsla på köpet. Skapa istället något vackert stilleben på en eller två utvalda platser i lägenheten som tillför en personlig känsla till helheten.

compact living

Det var dagens inredningstips för trångbodda det! Fungerar ju lika bra för dig som ill inreda luftigt och sparsmakat.

Nu ska jag sätta på kaffet och göra frukost till la familia.

Ha en fin dag kära ni!

Kram, Jannice

Bilder: Mi Casa, via Anna Gillar.

.

.

9

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00