ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Matsal hos kund, före- och efterbilder

/

Matsals makeover. Före- och efterbilder inredning.

Ni som följer mig på Instagram vet att jag höll på att baxna när vi hittade vacker fiskbensparkett under vit tjock målarfärg. Nu ska ni få se skillnaden!

Idag tänkte jag visa er matsalen från mitt inredningsprojekt i Stockholm. Sist visade jag min makeover på Master bedroom som ni kan se här.

FÖRE

IMG_4890

Här ser ni det målade golvet! Eh, det borde vara någon form av straff för att måla över en fiskbensparkett med tjock vit färg på det här sättet (nej det är inte min kund som gjort det).

Böcker i all ära men att ha dem i matsalen kan vara lite stressande. Böcker som står upp på det här viset, blir randigt mönster, och randigt mönster tillhör träelement, och träelement ger växtlighet och energi.

Min Moodboard

Skärmavbild 2021-05-04 kl. 11.59.35

Moodboarden jag skapar gör jag alltid med de möbler och textilier som jag vill använda mig av.

EFTER

IMG_1995

Vi började med att slipa golvet i hela huset så vi fick fram den vackra originalparketten. Ni ser! Hur underbart fint är det inte?

Väggarna fick en dov gråton (Skymning) från Jotun som dämpar flödet istället för det lite kalla vita som var där innan. Vi tog bort bokhyllan, då jag ville skapa en luftig matsal med utsikt över trädgården, köket och vardagsrummet.

Som ni ser valde jag också en vacker tavla (Newport) på väggen. En fokuspunkt till rummet, som jag sedan bröt ut kulören ifrån i matta (petroleum), i golv och gardin (beige), på stolar (grått). Tavlans ram går igen i stolarnas ben.

Att lägga krutet på lampor i ett hem är alltid det absolut viktigaste om ni frågar mig. Det sätter hela stilen. Denna taklampa är från Newport.

FÖRE

IMG_4893

Som ni ser här i före-bilden när det inte finns några gardiner, kan inredningen lätt se ofärdigt ut. Att hänga en gardin från golv till tak på det här sättet (även om den är i skirt linne som här) håller om och boar in platsen och bromsar kyligt flöde som lätt kan komma från fönstren kalla och karga årstider.

IMG_1837

Det bruna vackra bordet (är sååå fint i verkligheten) och är från Slettvoll. Det bruna träet jordar och blir fin balans till allt.

Visste du att ett brunt träbord lugnar och ger oss mer ro än ett vitt eller ljust.

Stolarna är från By Crea och så sköna! Funderar på att köpa dem själv. Mattan är från Carpet Vista. Gardinerna från Gotain och lampan i fönstret från Gubi. Nu på rea här.

Den vackra vasen är från Newport , så även krukan och ljusstakarna på bordet.

Utsikten från matsalen är den här:

IMG_1996

… och färgerna i petroleum, beige och grått kommer igen även här.

Önskar er en fin dag. Själv drar jag ner till Malmö för att avsluta mitt inredningsprojekt där. Dekoration står på schemat! YES!

Häng med på Instagram och Stories.

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand

.

19

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00