ANNONS

5 snabba när du inreder din uteplats

/

Uteplats, trädgård och balkong.

Gårdagens inlägg blev något konstigt med, så här kommer hela inlägget igen. Med bilder och kompletterande länkar och text .

5 snabba när du inreder din uteplats

Nedan har jag summerat mina bästa tips oberoende om du inreder en liten balkong, en stor trädgård, poolhuset eller terrassen. Ha med dig dessa 5 punkter så får du garanterat harmoni på din uteplats eller trädgård.

2096

Möbler som kontrasterar

Välj möbler som kontrasterar husets kulör eller materialval. Ett vitt hus med svart tak behöver exempelvis värme och inte fler vita möbler. Därför skulle rottingmöbler göra sig extra fint till just ett vitt hus, då de skulle balansera upp det kyligt vita. Och svarta utemöbler till ett tegelfärgat 70-talshus hade stramat upp och gett det tunga bruna karaktär. Inte bara färgen är viktig, utan även stilen på huset. Fina utemöbler till ett 60-talshus hade exempelvis varit de här.

42158

Följ stilen inne

Se till att stilen på inredningen inomhus, följer med utomhus. Då är det enkelt att ta ut och in dynor, kuddar och plädar utan att det ser missmatchat ut. När du har öppet ska inne och ute gå samman i en vacker harmonisk helhet.

81644

Belysning

Glöm inte belysningen. Att jobba med ljussättning gör din uteplats och trädgård trygg och inbjuder till mys och samtal.

Utvalda växter

Genom att ha samma stil på växterna (lantligt, elegant, klassiskt eller modernt) som du har på de gröna växterna inomhus, blir det enkelt att ta ut och in krukor som blir en del av inredningen och platsen.

När du planterar blommor. Välj en färgskala och stil som passar både inne och ute. Det gör att du kan plocka in buketter från trädgården som ger harmoni såväl inomhus till din inredning som till din uteplats.

Att samla dina krukor, ger ett lugnare intryck än om de hade varit utpyntade lite här och var. Ett annat tips är att låte krukorna hålla samma ton för att skapa ett harmoniskt intryck.

Tänk också på att jobba med städsegröna växter så att trädgården är lika vacker året om. Det är så trist när balkongen eller uteplatsen blir någon form av förråd på vinterhalvåret. Gröna växter så som murgröna, buxbom ger liv åt uteplatsen alla månader på året. Addera några få krukor bredvid det gröna där du planterar årstidens blomma. På så vis får du en uppdaterad känsla.

b-48

Ovanstående matta är från Ellos och finns i 3 utföranden.

Jobba med textilier

Att jobba med textilier gör alla platser mer inbjudande. Jag rekommenderar alltid att lägga en matta på golvet. Idag finns det många fina mattor som tål att vara ute.  Här har du många fina mattor att välja på!

Önskar er en fin avslutning på denna påsk!

Kram Jannice

Bilder Mio, Ellos Inlägget innehåller adlinks

12

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00