ANNONS

Moodboard till kund – svensk Hamptonsstil

/

Inredningskonsultation som jag gör just nu.

Skärmavbild 2020-01-13 kl. 15.30.05

Får många frågor om vad jag arbetar med just nu. Jag tar ju inte konsultationer för privatpersoner, såvida det inte passar i tid, är bokat i god tid och är ett riktigt stort jobb, där jag får göra allt från grunden och där omfattningen är hela huset. Med min situation är det lättare att ha en större kund än en massa små. Lättare att lägga fokus, inga ställtider och inte så skört ifall hälsan sviker.

I vinter/vår har jag ett stort projekt i södra Sverige där jag gör just det, inreder från grunden en stor villa åt en kvinna som vill få en harmoniska avkopplande känsla på sitt sommarhus, som sedermera ska bli hennes permanenta boende.

Tänkte det kunde vara roligt för er och se hur min första moodboard ser ut. Jag har alltså då frågat henne om känslan hon vill uppleva när hon stiger in genom husets dörrar. Jag har sedan tolkat detta och tagit hänsyn till platsen där huset ligger, och till husets byggnadsår.Ovan har ni min moodboard för huset som helhet.

Där jag tagit fasta på ord som harmoni, avkoppling, sommarhus och med tankar kring att boendet en dag ska bli permanent bostad. Värdigt och ombonat, med en hållbar och tidlös stil.

Kulörena går i värmande, greige, beige, brunt, med svalkande toner av gråblått. Känns hållbart och forskning visar på att vi har enklare att koppla av i miljöer med dessa kulörer.

Jag vill också ge kontraster och en uppdaterad ton med svarta inslag. Stilen passar fint in i huset och jag är också noga med att inreda efter husets själ och plats. Tycker denna klassiskt moderna stil är vacker och gifter sig fint med hav, avkoppling, ljus, sand och stränder, men med en ombonad känsla. Accentfärgerna kommer ha svärta i sig och vara mer dämpade, vilket gör att färgövergångarna blir varsamma, mjuka och oberoende av tiden.

Stilen och valet av mörkare träslag är tänkta att passa till kundens möbler och ting som denne samlat på sig under sina år i Asien. Det blir vackert personligt och i fin harmoni.

Så vad tycker ni? Själv skulle jag kunna flytta in bums #ödmjuk.

Kunden? Träffar jag nästa söndag i huset! Så roligt! Mer om huset och resan till färdigställt boende kommer ni med all säkerhet få se mer av här på min blogg!

Inköpsställen/moodboard:

Fåtölj, bord, matstol – Slettvoll Matta – Layered Interior Säng Borneo – Trendrum Bänk i sammet – Classic Collection Sänglampa – Mio Gardin – Ikea Tavlor – Newport Kudde – Longcoast Living

Önskar er en trevlig helg!

Kram Jannice

Moodboard: Jannice Wistrand, Add Simplicity. Inlägget innehåller adlinks.

.

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00