ANNONS

Världens första Monluxsvit står klar på Clarion Sign

/

Monluxsviten står klar på Petter Stordalens hotel Clarion Sign i Stockholm!

2A2F4920-ACDA-4508-A593-721AD150E4C8

Världens första Monluxsvit är klar och jag står som inredare! Så kära vänner nu ska jag visa er vad  jag pysslat med det senaste månaderna. Det har mest varit jobb, möten och kreativa processer utanför själva sviten. Men så förra veckan, stängde Clarion Sign sviten för 3 dagar och vi fick möjlighet att omvandla den till platsen där ingen av ens sinnen någonsin vill checka ut.Per Holknekt, ägare och grundare av Monlux kontaktade mig i januari och frågade om jag ville vara en del av ett projekt de hade på gång – Att inreda Clarion Signs största svit och förvandla den till Monluxsviten. Sånt tackar man inte nej till, såklart! En förebild inom entreprenörskap frågar mig om hjälp! Någon jag själv tagit mycket inspiration ifrån genom åren, lyssnat till och inspirerats av, ville ha min hjälp! Nervöst men så spännande och roligt! Äntligen såg någon på inredning med samma ögon som jag, på ett djupare plan, det som känns i maggropen och i själen och vi fann varandra direkt bland moodboards, pulsnedsänkande färger och vackra ljussättningar.

monlux_trio

Här är vi! Mathias Mörlin, den andra hälften a Monlux, jag och Per Holknekt. Som vi jobbat! Jag har skissat, Mathias har gjort mina skisser till verklighet och byggt, vi har skrattat, Per reflekterat, tyckt, bollat, assisterat oss, fött oss med mängder av kreativ kärlek och beröm.

Allt har såklart inte varit enkelt, och smärtfritt, men utmaningar leder ofta till oanade problemlösningar. Vi har fått ta hänsyn till befintligt golv, lister och dörrar, och istället lagt stor vikt på färgsättningen och att följa hotellets grafiska profil, men med en mer ombonad känsla.  

Så i onsdags stod Monluxsviten klar och vi hade tillsammans med hotellet och deras fantastiska personal, premiärvisning i två omgångar. Först för press, journalister och influencers. Senare, för kunder och hotellfolk.

Världens första Monluxsvit på ett av Petter Stordalens hotell, Clarion Sign i Stockholm. Stolt så jag spricker att jag får vara med på ett hörn i starten på dessa herrars resa! För det osar succé om produkten. Det är bara frågan om när det smäller rejält…

Monlux-117

Linda Broström

Mina tankar bakom inredningen i Monluxsviten

Färg, form, belysning och material påverkar vårt välbefinnande och som gäst i Monluxsviten hoppas jag att man kommer få uppleva den där ”äntligen-känslan”, när dagens alla måsten är till ända och tiden bara är din.

Monlux-113

Linda Broström

Inredningen bygger på verktyg från den österländska läran Feng Shui och på resultat av forskning. Sviten är inredd för alla sinnen. Energin som man får när man tittar ut genom fönsterna vägs upp med en dovare ton på väggarna för att hitta balansen mellan uppkoppling och avkoppling.

Monlux-133

Linda Broström

Färgerna, som sänker pulsen, går ton-i-ton så att hårda kanter slätas ut och sviten ger dig en omslutande känsla.

Monlux-120

Linda Broström

Med den bästa tänkbara ljussättningen från Monlux kan man enkelt ändra belysningen efter sin sinnesstämning, tid på dygnet och årstid.

Monlux-104

Linda Broström

Alla material och mönster är taktila för att ge en upplevelse och skapa struktur till skillnad mot mobilens blanka yta. Förhoppningen är att man ska släppa mobilen och uppleva den noga utvalda designen och det tidlösa formspråket som spänner över tid och rum.

Monlux-107

Linda Broström

Monlux-103-2

Linda Broström

Jag vill att man ska lägga märke till växtligheten, insupa känslan av själslig ro medan man bläddrar i någon av de vackra böckerna eller hittar sin doft bland de utvalda doftljusen.

Att låta favoritmusiken ackompanjera sin sinnesstämning, anpassa belysningen och njuta av att iaktta Stockholm lite från ovan medan man upplever Monluxsviten med alla sina sinnen i en fridfull parantes mitt i livets tempo där utanför dörren.

Monlux-143

Linda Broström

Monlux-144

Linda Broström

Det är vad vi ville åstadkomma med denna svit. Och efter att ha fått äran att bo där under ett antal nätter kan jag intyga.

Vi klarade det! Jag ville inte checka ut igår! Jag vill bara fortsätta strosa runt i det vackra rummen, omslutnas av dova kulörer, fantastisk utsikt, designmöbler och magisk ljussättning från dessa speglar. Wow!

Nu sitter jag här lite tom! Jag menar något som man levt med och i den senaste tiden, plötsligt är det på plats, och någon annan ska få bo i det jag skapat. En häftig känsla kan jag lova. Kanske blir det du?

Självklart kommer ni får reda på alla inköpsställen och jag kommer även bjuda på före och efterbilder lite senare. Så det finns massor mer att visa er!

Nu är jag nyfiken på vad du tycker om ”min” (förlåt, haha…) Monluxsviten!

Ha en fin fredag och en riktigt trevlig helg!

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Myy Wooremaa, Linda Broström

,

,

36

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00