ANNONS
PersonuppgifterCookies

Inredningstrenderna 2019

/

Trenderna inom inredning 2019.

Nytt år innebär nya trender och influenser. Här har jag plockat ihop de 10 största trenderna inom inredning 2019. Häng med!

1 Hållbarhet

Vi börjar med det viktigaste. Att värna om moder jord och tankarna kring hållbarhet inom inredning. Vi tänker mer än någonsin på vår konsumtion. Vi måste ta hand om jordens resurser och tänka långsiktig när vi inreder våra hem. Att vi enkelt kan förnya med små medel. Att vi funderar och samlar på oss information innan köpbeslut. Att vi har tålamod att vänta på det vi verkligen vill ha, snarare än att köpa något substitut. Feng Shui har alltid varit rätt, men i år är det även ”trendigt”.

2 Färgstarkt

Jonas Lundberg

Liksom i modet i vår är det färgstarkt som gäller. Vi får 80-talsvibbar när det kommer till färgsättningen. Kleinblått möter vinrött, gult, grönt och lila. Pastellerna är mer sticka än vanligt, glöm lindblomsgrönt och säg hej till kaxigt ljus lime.

3 Beige och brunt

Desenio

2018 var året vi gick från grått till beige. Fortfarande håller den beige, bruna och ockragula trenden i sig. Vi målar beige, i olika nyanser. För att det inte ska kännas klistrigt och kletigt, tillför vi svart som stramar upp och ger läcker kontrast. Bild, posters från Desenio.

4 Mjuka och voluminösa former

Mjuka former, på såväl soffor, fåtöljer och sänggavlar. Det är bulligt och voluminöst.

5 Växter

ZENIDEEN.COM/Sköna hem

Vi ser stora växter. Palmer i olika former dekorerar våra hem. Forskning visar att växtlighet i våra hem gynnar vårt välmående. I år inspirerats vi av stora palmer och Miami beachstilen.

6 Skulpturer

odematelier.com

Det här älskar jag.

För några år sedan var jag i Paris. Sedan dess har jag varit svag för vackra skulpturer, och samlar på dem här hemma. Nu finns det ingen dekorationspryl som är så het. Mitt tips, leta på auktioner eller loppisar för att få din personliga byst eller skulptur.

7 70-tals influencer

ikea.com

Jajamän vi ser fortfarande mycket sammet som material. De klädda möblerna i sammet fortsätter sin vandring genom de svenska hemmen. Vi ser också en hel del fransar på möblerna samt manchester. Inspirerat från 70-talet kommer även furun tillbaka. Frågan är om konsumenten är redo att ta sig an denna trend.

8 Färgglatt glas

iittala.com

Tidigare har vi sett en hel del keramik i stylingar i tidningar av kända stylister. Olika keramiska hantverk kommer fortsätta, då hantverket är stort. Men från 90 talet hämtar vi åter in det färgglada glaset. Ett exempel på det är Iittalas samarbete med Jasper Morrison.

9 Blank krom

Per Ranung, Ur Sköna hem nr 1 2019

Krom som material samt, speglar och polerat är materialet vi väljer. Tänk 80-talets kromade sängramar och spegelbord. Tänk Miami Vice…

https://i.pinimg.com/

10 Maffigt och lyxigt

Oliver Bonas

Vi tänker hållbart, men ändå vill vi inreda maffigt, flådigt och överdådigt. Nu är vi redo! I motsats till trenden av vilsam minimalism, ser vi också en inredningsstil där vi tar i från tårna och inreder med lyxiga hållbara material. Investerar vi i något så är det med eftertanke och med mål att använda det livet ut. Det är pampigt, det är

Det är 2019 stora trender det!

Men som min dotter säger:  – Man får göra som man vill!

Kram Jannice

Bilder:

.

.

22

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00