ANNONS

3 tips på vårstädning som ger ny energi till ditt hem

/

Rensa i röran Feng shui och space clearing.

Att städa med Feng Shui är som att städa i själen.

För visst är det väl så att hemmet är en spegelbild av oss själva? Mår inte vårt hem bra, gör vi inte det heller, och vice versa.

Denna veckas poddavsnitt tar jag upp det här med space clearing men också vårstädning. Nu är jag nyfiken, hur gör ni? Vårstädar ni? Katarina min kollega sa att det gör man väl alltid till påsk? Gör alla det eller är det ett gammalt begrepp? Faktum är att det ligger inte bara damm och smuts från den mörka vintertiden utan också mörka stagnerade energier. Därför kan det vara härligt att städa ur hemmet på olika sätt. För alla bidrar de till en skön känsla och bättre energier i hemmet.

Jag har delat in städningen i 3 kategorier:

1 Vardaglig städning Dammtorkar, dammsuger, städar toaletter osv. Det vi gör dagligen eller någon gång i veckan.

2 Storstädning

Vi gör punktinsatser, likt de jag tipsar om i mina Helgens Feng Shui tips här på bloggen.

Man rensar skafferiet, sorterar i linneskåpet, torkar ur kylskåpet då och då, rensar bland muggar, krukor, kuddfodral. Allt detta pysslar jag med just nu. Det bästa med att renovera. Man vill inte dra in en massa gammalt ”skit” när man fått det nytt och fräscht. Så här blir det enklare att säga nej till den där uddamuggen kan jag säga.

3 Space Clearing

Här rensar man hemmet på dålig energi, genom att man exempelvis spelar hög musik som ”slår sönder” de dåliga energierna. Öppna alla fönster på vid gavel och skapa nytt flöde. Gå runt och klappa händerna (glöm inte hörnorna) och när du samlat ihop allt, föser du ut det genom fönstret. Ett annat sätt är att samla ihop torkad salvia i en kvast och låta det börja ryka. Sedan går du runt i ditt hem med röken och ”röker ut” dålig energi.

Du har väl säkert hört begreppet skilsmässohus? Eller att man kan känna att någon grälat när man kommer in i ett rum. Det är dåliga energier som ligger kvar eller är stagnerad. De ska ut, och in med härlig ny frisk och glad energi igen.

Kanske har du som jag sett på Discovery hur isen blivit fina iskristaller när vacker klassisk musik spelats under frysprossen, och hur det istället blivit fult när hemsk och ”skrikig” musik spelats. Intressant det där.

Mer om space clearing hör du i veckans poddavsnitt HÄR.

Städning är ett sätt att visa respekt och uppskattning till dina ting och till dig själv.

Och här kommer en checklista jag hittade på Sköna hem som gör det enkelt att städa. För visst vill väl alla komma så enkelt undan med städningen som möjligt? Nyckeln är planering. Genom att göra lite grann varje dag, och ha en tydlig struktur för resten av städningen kommer du kunna ha ett fantastiskt rent hem: med så lite ansträngning som möjligt. Smart va?

Nu önskar jag er en fin fin vårdagjämning! Nu går vi mot ljusare tider och framför allt varmare. Älsket rinner över som Mia Skäringer säger ironiskt (en redig bloggklyscha), haha!

Kram Jannice

Bild: Pinterest, via Joanna Gaines Checklista via Sköna hems Pinterest

.

.

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00